palpal

Reprezentacija potonjih za put u središte pakla

Ako se po jutru dan poznaje, u naredne četiri godine sa probranim kadrovima i „srpskom reprezentacijom“ u Sarajevu i Savjetu ministara BiH, probićemo dno i doći do samog središta pakla. Hajde Bože što ih dade, ali koji bi drugo genijalac i selektor do Dodika i Tegeltije uspio da, po mom mišljenju, sastavi i okupi na jednom mjestu ovakvo ekipu smeća, taloga, moralnih i ljudskih nakaza!? Ko pretekne pričaće o kraju svijeta, o kojem je Toman Man pisao kao o državi najgorih, svom zlu, nedaćama i iskušenjima koji ćemo doživjeti narednih godina trpeći teror grupe neodgovornih i bahatih koja su riješili da unište sve pred sobom trčeći da otmu i prigrabe sebi svo bogatstvo ovog svijeta.

Najgori od najgorih, potonji ljudski talog, preletači koji bi i rođenu majku prodali za mali lični interes i funkciju, najveći konformisti i interešdžije, moralne amebe, nesposobnjakovići, tajkuni, ratni profiteri, neobrazovane neznalice iza kojih trava nije nicala, tako bi se u najkraćem opisala „ekipa“, budući ministri i „reprezentativci“ Srpske u Savjetu ministara BiH. Sa najgorim na vrhu idemo do samog dna, i sa njima je sve moguće!

Za mene najveće i „najprijatnije“ iznenađenje je bivši nazadnjak Adama Šukala, prvi SDP-ov „nestranački“ ministar DNS-a Draško Aćimović, vatreni zagovornik unitarne BiH i NATO integracija sa velikim iskustvom savremenog porabljavanja i kolonizacije Ukrajine, što je njegovim mentorima sa zapada bila vjerovatno i najbolja preporuka da ga „podvale“ i uvale u Savjet ministara. Čestitam DNS-u prvog nestranačkog SDP-ovog ministra, i pošto dolazi iz kvote „ostalih“ bilo bi dobro da nam Pavić i drugovi kažu da li je lažni Italijan od Aćimovića sa Sicilije, Ređo Kalabrije il sa sjevera iz Lombardije,  i da li se Draško još izjasnio i kao mason, rotarijanac, rotšildovac ili rokferelovac po nacionalnosti. U poslednje tri godine Aćimović je promijenio najmanje 3 stranke, što govori da je veoma pouzdan, stamen, principjelan, nepotkupljiv i kadar sa karakterom, jednom riječju pravi patriota. Ovo jeste Zemlja čuda i paradoksa, ali da neka iscjepkana i razorena stranka  dobije jedno ministarsko mjesto i na njega nominuje potpredsjednika protivničkog SDP-a BiH, predstavlja vrhunac ludila i mogla bi biti okidač za potpuno uništenje DNS-a, što znači da u svakom zlu ipak ima i nešto dobro.

Vojin Mitrović je promijenio samo 2 stranke u poslednjih 5 godina, što znači da je puno moralniji i stameniji od Aćimovića, ali je u ratu i posle rata zgrnuo mnooogo više novaca kolonizirajući Srpsku nego SDP-ov DNS-ovac u Ukrajini. On možda ima najbolje preporuke za ministra transporta, jer ima bogato iskustvo transporta švercujući u ratu naftu sa Dodikom preko svog „Oktan prometa“ i zarađujući prve milione dok je mladost ginula i stvarala Republiku Srpsku, a ratni profiter i tajkun zgrnuo na njihovoj muci milione i kupio pola Semberije, šireći se sve do Poljoprivredne škole u Banjaluci. U ratu je i stvorio čvrstu kariku sa pobratimom Dodikom, koja je ponekad pucala kad nije bilo dovoljno kombinacija i novaca pa bi na kratko skoknuo u „opoziciju“ i glumio disidenta kako bi bolje utvrdio pazar.

Nema sumnje da će mandat u Sarajevu iskoristiti da poveća svoje ogromno bogatstvo i nastavi da radi u ličnom interesu, kao i do sada, povremeno praveći kampanju Igoru Radojičiću, kao što je to uradio nedavnom Tužbom kako bi lažnom poljoprivredniku na mjestu gradonačelnika Banjaluke poboljšao rejting i lažno ga prikazao kao nekog borca protiv tajkuna i otimačine.

O zagovorniku ukidanja Republike Srpske i tvorcu novog Ustava Bosne i Hercegovine, „intelektualcu“  građanske Asocijacije 2005. koji je „diplomirao“ neku večernju privatni školu tek u 5-oj deceniji, koji je naprasno mutirao iz multietničkog građaniste u velikog srbendu i patriotu čiji je krajnji domet u borbi za napaćeno srpstvo bio neuspješan poušaj postavljanja krsta na Zlatištu sa lažnim logorašem Dukićem, suvišno je trošiti mastilo. Ako bude upola dobar ko brlja koju proizvodi i prodaje kao voćnu rakiju, biće dobro. Spoljna trgovina nema veze sa trgovinom metil-alkoholom u lažnom pakovanju, vođenjem propalog „Tanga“ i malim fudbalom, i bojim se da će nas zbog „muljanja“ i prevara  ne samo izbaciti iz CEFTE već izolovati od ostatka svijeta, ukoliko se nastavi raditi po starom, a bojim se da drugačije ne znaju.

Po zlu koje nam je nanio razarajući ekonomiju do temlja i pretvaranja privrede Srpske u jednu veliku ledinu, grobar bankarskog sektora Srpske Zoran dr Tegeltija, koji nas je neolibalnom dogmom, rekordnim skupim zaduženjima i razaranjem privrede de fakto pretvorio u koloniju, zaslužio je kapitensku traku prvog među jednakima, jer nakon pustošenja Srpske gagricama nije preostalo ništa drugo nego da još opustoše i unište ono malo što je ostalo od zajedničkih institucija, iskoristi povećanje PDV-a i neraspoređenu milijardu, i tako zakuju poslednji ekser u mrtvački sanduk ove napaćene zemlje.

Prava je šteta što u „reprezentaciji“ Srpske u Savjetu ministara nije bilo mjesta za Stevandića i još neke od „probranih“ kadrova Službe i Partije, ali ako ovi „izabrani“ ne ispune očekivanja i procenat namijenjen gazdi, možda bude još izmjena i iznenađenja. O zamjenicima ministara i ostalim „kadrovima“ nekom drugom prilikom.

Ko nas je kleo nije dangubio.

 

 

Nebojša Vukanović