palpal

Referendum uspio – Dan RS 9 januar radni dan

Neradni dani u RS Odluka.jpg

Referendum uspio – Dan RS 9. januar radni dan

Da je Dodikov predizborni referendum u potpunosti uspio pokazuje nam i Saopštenje Vlade Republike Srpske i Ministarstva uprave i lokalne samouprave od 26.12.2016. o neradnim danima i praznicima u januaru, objavljeno na Sajtu Vlade Republike Srpske. U njemu se navodi da je republički praznik Nova godina, i neradni su dani nedelja i ponedeljak, 1. i 2. januar, a vjerski praznik je pravoslavni Božić koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića pa vjernici imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u petak i subotu 6-og i 7-og januara. Deveti januar – Dan Republike Srpske i Sveti Stefan je radni dan i prema obavještenju Vlade Republike Srpske zaposleni su obavezni da idu na posao i rade kao i bilo koji drugi dan u godini.

Ovo obavještenje potvrđuje da je referendum bio samo neobavezna anketa, kako je to u više navrata i izjavio Milorad Dodik pravdajući se međunarodnoj zajednici, da je Republika Srpska sprovela Odluku Ustavnog suda BiH o 9-om januaru i potpunosti prihvatila apelaciju Bakira Izetbegovića.
Vlada Republike Srpske i Milorad Dodik planiraju organizovati više masovnih predstava za javnost 9-og januara kako bi se prikrila njihova kapitulacija pred Bakirom Izetbegovićem i Ustavnim sudom BiH. Saopštenje Vlade Republike Srpske u kome se vidi da je 9 januar – Dan Republike Srpske običan radni dan, i da nije republički i vjerski praznik, pokazuje da je Dodik još jednom grubo ponizio i prevario soptveni narod, i da je referendum organizovan zbog sitnih političkih interesa i kako bi se građani doveli još jednom prevarili i doveli u zabludu pred lokalne izbore.

Uprkos kapitulaciji i poništavanju volje građana Republike Srpske, jer Narodna skupština Republike Srpske nikada nije objavila rezultate referenduma u Službenom glasniku RS, režim preko svojih dvorskih medija pokušava da prikrije od javnosti izdaju nacionalnih interesa i poništavanje volje građana, pa je cijela Republika Srpska oblijepljena bilbordima „Pravo na slavlje“, a 9-og janura planira se organizovanje velikog broja manifestacija i specijalni program RTRS-a.

Nebojša Vukanović