Reagovanje Rajka Dukića povodom napada na Vasiljevića

Slobodan Vasiljević je u vještačkoj komi, ima hematom na mozgu od udaraca u glavu tupim predmetom, i po riječima njegovog brata Ljubiše trenutno stanje je stabilno i ljekari u tuzlanskoj bolnici su optimisti, mada ne žele da daju detaljnije prognoze oporavka. Oko 15.30 minuta pozvao me je Rajko Dukić, vlasnik Kompanije „Milići“, i vrlo prijatnim tonom rekao da on nema veze sa sinošnjim napadom i pokušajem ubistva, i da će napadače, koji su zaposleni u njegovoj firmi, ostaviti bez posla u Kompaniji.

Dukić tvrdi da se nalazi na službenom putu u inostranstvu, i da ga je posle napada kontaktirao  policiji kako bi se upoznao o detaljima napada  Prema njegovim riječima, policija je privela nekoliko napadača, među kojima je i Miljan Petković, koji je zaposlen kao vozač u „Boksitima“. Nezvanično, među čevoricom napadačakoji su uhapšeno je i jedan bogoslov, koji je takođe lišen slobode i priveden u Vlasenicu na informativni razgovor.

Javnost očekuje da Policija Republike saopšti javnosti ko su napadači, da li su svi uhapšeni, koji su  motivi napada i pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića, i da li je neko naručio i stoji iza napadača.

 

Nebojša Vukanović