palpal

Razlike u cijeni goriva u Srpskoj

Povećanje akciza na gorivo povećalo je cijene za najmanje 18 feninga sa PDV-om, a dodatno povećanje cijena barela nafte na svjetskom tržištu vlasnici benzinskih pumpi su odmah iskoristili da dodatno podignu cijene. Drastično povećanje cijene goriva uzrokovalo je talas poskupljenja, prije svega osnovnih životnih namirnica u Republici Srpskoj i BiH, te tako dodatno pogoršalo ionako loš životni standard i položaj većine građana.

Prije dvije godine, u maju 2016. godine, litar tečnog naftnog gasa, ili popularnog „plina“ koštao je 50 feninga, da bi sada litra plina u Hercegovini dostigla cijenu od čak 1,29 KM, što znači da je cijena povećana za 150%. Tako sam prije 2 godine rezervoar plina od 50 litara plaćao svega 25 KM, a sada čak 65 KM. To je prije svega posledica uvođenja akciza na TNG, jer je „akcizna koalicija“ osim povećanja putarine na dizel i benzin, uvela i akcize na tečni naftni gas, koje se do ove godine nisu plaćale jer je „plin“ bio oslobođen kao ekološki prihvatljivo gorivo.

Cijene goriva nisu iste u Republici Srpskoj, i tradicionalno su najveće na području Hercegovine. Tako recimo cijena litre benzina 95 oktana trenutno na „nestrovoj“ pumpi u Bileći košta 2,23 KM, euro-dizela 2,20 KM, a „plina“ 1,29 KM, dok istovremeno u Trnovu litra benzina 95 košta 2,06 KM, euro-dizela 2.02 KM, a „plina “ 1,05 KM. U Bijeljini su cijene goriva još niže, pa ispada da je gorivo u istočnoj Hercegovini skuplje 10%, ili oko 20 feninga po litri, nego u ostalim dijelovima Srpske. Tako je već godinama, a osim što je konkurencija slabija u odnosu na ostatak Srpske, jedan od razloga je i što se se „slijepo crijevo“ Srpske nalazi van svih važnijih saobraćajnica i što su putevi u užasnom stanju, pa je transport goriva vjerovatno zbog toga nešto skuplji.

Ipak, sigurno je da nema opravdanog razloga što Hercegovci plaćaju 10% skuplje gorivo nego vozači u ostalim dijelovima Republike Srpske, i tako budu žrtve prećutnog dogovora lokalnih monopolista, koji u mnogim opštinama opstruišu otvaranje novih benzinskih pumpi i konkurenciju kako bi zadržali monopol.

 

Nebojša Vukanović