Рат црвених ружа се наставља, Тодоровић основао нови СПС

Ванредне околности због корона вируса  нису битније утицале на сукобе бивших другова у подијељеној и покојној Социјалистичкој партији Републике Српске. Петар др Ђокић је недавно остао без четири од седам посланика у Народној скупштини Републике Српске, а како се ствари одвијају расуло би се могло наставити јер се наставља борба Ђокића да Селаком и Скоком око посланика СПРС. Док Лондонски ђак жели да придобије још једног посланика како би формирао Клуб, другови би му могли преотети још неког од преосталих социјалиста.

Бијесан због чињенице да су посланици које је искључио из партије основали Социјалистичку партију Српске,  да се по терену води грчевита борба за преузимање чланства и одбора по читавој Републици Српској, Ђокић је наредио народном посланику Срђану Тодоровићу да на своју кућну адресу региструје још један СПС!

 

Тодоровић, који у Добоју важи за опозицију СНСД-у и Обрену Петровићу, 2018 године је регистровао Странку нови талас, на основу које би на предстојећим изборима добио одређен број додатних бирачких одбора. Међутим након формирања СПС од стране Селака, Скока, Вулића и Дорићеве, Ђокић је Тодоровићу наредио да странку Нови Талас преименује у Социјалисти – СПС, како би на тај начин покушао да оспори рјешење којим је регистрована Социјалистича партија Српске.

Kако кажу наши извори блиски Ђокићевој Социјалистичкој партији, Тодоровић није желио да се на овај начин замјера бившим партијским друговима, поготово из разлога што је политички субјекат регистрован на његовој кућној адреси, али је након притисака од стране Ђокића ипак пристао да преименује Нови Талас у Социјалисти СПС. Наводно, Ђокић Тодоровића држи у шаци информацијама о пословању Фонда за заштиту животне средине РС, гдје је Тодоровић директор а Ђокић члан Управног одбора, а то је уједно и разлог због којег раније Тодоровић није да затражи Ђокићеву оставку.


С обзиром да очигледно није у милости партијског шефа, Тодоровић је покушао да се осигура на другим странама, па је смишљено у посао око управљања медицинским отпадом увукао Додиковог сестрића Вицу Зељковића. Kолико ће му помоћи пословне везе, није познато, али у јавности су се већ појавиле информације да је Тодоровић под лупом истражних органа због сумњивих послова Фонда у којем је директор.

Борба двају црвених ружа, поприлично увелих, се наставља, а питање је ко ће следећи бити жртвован, и да ли је Додик и Ђокић пустити низ воду млађаног Тодоровића када јавност спозна размјере криминала, а истражни органи на миг моћника покажу снагу државе и институција у борби против криминала и корупције.

 

Небојша Вукановић