palpal

Raspakivanje Fabrike laži

Poruke kojima Staša Košarac naručuje i traži od novinara RTRS-a da izmišljaju i konstruišu laži, pripreme svoje uobičakene lažljive priloge i spinove protiv Aleksandre Pandurević sa ciljem njene diskreditacije, na najbolji način pokazuje kako funkcioniše prljava Fabrika mržnje, laži i zla. Iz prepiske se vidi da Košarac od novinara traži da jače udare „ove ovdje u Sarajevu“, kako Mektića i Ivanića moraju gaziti svaki dan, te izmisle kako je SDA i koalicija valjala Aleksandri Pandurević. „Osmisli priču za Pandurevićku imaš 100 maraka, kao ovu kilu šminke je naplatila neku oštetu za šumu u Tarčinu. Treba to forsirati. Bitno je samo da prođe informacija, jebo to da li jeste ili nije“ sugerisao je porukama novinaru RTRS-a kako treba da napiše „ofove“ šef Kluba poslanika SNSD-a novinaru RTRS-a iz ITC Sarajevo.                                                                    

Prljavo, podmuklo, nisko da niže ne može biti. Ako su novinari RTRS-a spali na to da za 100 maraka pišu i govore laži, onda je to konačan kraj. Košarčeva prepiska najbolje oslikava kako funkcioniše Fabrika mržnje, laži i zla. Funkcioner SNSD-a nazove novinara ili urednika RTRS-a ili SRNE, kaže šta treba da izmisli, kaže, snimi i uradi, („j… da li je istina ili nije“ kaže Košarac), i već uveče na malim ekranima možete vidjeti novu „ekskluzivu“, najprizemnije pljuvanje po čelnicima opozicije.                                                                                                          

Fabrika mržnje, laži i zla pala je niže i od Narodnih novina, a Siniša Mihailović, Nada Veletić i Draško Milinović uspjeli su preteći čak i Radmila Šipovca, njegove fantazije i ilustracije koje je objavljivao u žutom smeću koje je otišlo u stečaj. Način na koji Košarac naručuje spinove i laži pokazuje kako su konstruisane laži o Haradinaju koji hvali Mektića, Sorošu koji plaća lidere opozicije da organizuju proteste, bakirovim izdajnicima, prenosu nadležnosti ili nedavna desetodnevna prljava kampanja koju je Kerber Siniša vodio protiv članova moje porodice.

Veliki tmurni krvavo-crveni oblaci su se nadvili nad Republikom Srpskom, i ne može nam biti bolje dok iz društva i sistema ne uklonimo sve pokvarene opasne metastaze koje kontaminiraju društvo, šire zarazu, smrad, zlo, fekalije..                                                                                             

Dodikova Fabrika mržnje, laži i zla je raspakovana i demaskirana, i slijepima je napokon postalo jasno šta i kako rade, i koliko im se može vjerovati. Niko nikada u istoriji nije zloupotrijebio javni servis, kao što to godinama sve brutalnije radi ežim Milorada Dodika.

Na kraju se treba zapitati do kada će narod trpiti zlo, i kada će napokon neko od zaposlenih na RTRS-u da ustane i kaže DOSTA JE! RTRS nije prćija Milorada Dodika već Javni servis svih građana, a zaposeni moraju znati da niko ne može da ih gazi, ponižava i tjera da rade prljave stvari. Ukoliko bar grupa radnika i novinara RTRS-a bude složna, otvoreno se suprostavi nasilju i pritiscima, spasiće čast i sebe i kuće u kojoj rade, i dobiti snažnu podršku naroda .                                                                        

Pali smo na dno, i krajnje je vrijeme da se ustanemo, otresemo prašinu i počnemo da živimo i radimo kao sav normalan svijet, a ne da budemo sluge i robovi grupe bahatih razbojnika i pokvarenjaka.

 

Nebojša Vukanović