Расколник и Јуда српски у мантији

Морални суноврат друштва и српског народа је на врхунцу, а све људске и моралне вриједности су одавно згажене. Ако вјеру и народ изда неко ко сједи на трону пећких патријарха, морална и људска наказа у мантији и деветој деценију живота, недостојни патријарх српски који је купљен и уцијењен, приморан да јавно понижава не само себе већ народ и Цркву, онда су све ријечи сувишне!? Опрости му Боже јер не зна шта ради!

 

Савремени српски Јуда,  При Пејд Иринеј за шаку сребрењака и синекуре бестидно је дао ордења српским несрећама које су покориле, понизиле, издале и раселиле српски народ, при томе продубљујући и правећи нове расколе у Цркви. Јуда Искариотски издао је Исуса Христа за 30 сребрењака, а још је непознато за колико је прљавих сребрењака и новаца Иринеј издао вјеру за вечеру!?

Не само да је При Пејд Иринеј дао ордења Додику и Вучићу, већ им је и тепао назвавши српског члана Предсједништва БиХ „Милетом“, устврдивши да је Додик чувар Српске и напаћеног српства, и док је Додика у Бањалуци  постојаће и Република Српска!? Недостојни расколник и Јуда српски моли се за „Милетово“ здравље и нада се да ће му Бог дати снаге да настави да пљачка, разара, исељава и прогони српски народ са ове стране Дрине!? Недостојни даје ордења особи која не зна ни ко је Свети Сава, и која је после рата као посланик напуштала конститутивне сједнице Народне скупштине јер му је смрдио тамјан!

    Срам те било недостојни Иринеју, и питам се да ли се Недостојни Расколник и издајник вјере православне бар мало постиди бар својих претходника и мантије ако образа нема? Шта су му Вучић и Додик дали и шта су му обећали па је спреман да подијели Цркву и мимо воље већине владика уручи ордења Додику и Вучићу, и то током обиљежавања 800 година од како је Свети Сава успио да се избори за аутокефалност и самосталност Српске православне цркве!? Од Светог Савет до данас српски народ није имао већег изрода, неморалнијег и недостојнијег патријарха, и свакако да је својим непримјереним понашањем заслужио да се смијени и понизи на вандредном Сабору, а да се за патријарха изабере неки скромни подвижник који се неће бавити политиком већ ће се придржавати 10 божијих заповјести и помоћи моралну обнову уништене нације!

  Невјероватно је лицемјерство и хипокризија образложење награде Вучићу и срамна тврдња да му даје награду јер се силно бори за Косово, у тренутку кад се његови најближи сарадници сликају са Харадинајем, Тачијем и Пацолијем по луксузним јахтама, а он је први предсједник не само Србије већ државе свијета који јавно тргује и спреман је да се одрекне дијела територије своје државе ако добије неке мрвице заузврат, а своју велеиздају назива компромисом! Јуда српски дао је Вучићу орден Светог Саве, а Вучић је претходно промијенио име школи у Новом Пазару и преименовао Основну школу “ Растко Немањић Сава“ у неког свог пријатеља, арапског шеика Бин Заједа из Уједињених Арапских Емирата, што је невиђена дрскост и бласфемија.

 

Чуди да неки орден није дао и Ердогану, који је био у Београду, као симбол помирења, или предсједник Турске није отворио такулин и понио довољно пара да почасти похлепног Иринеја??

Умјесто што дијели ордења српским несрећама који издају Косово и српски народ, недостојни При Пејд Иринеј требао би рећи да ли је тачно да има дјецу, гдје их је и код кога крио за вријеме бомбардовање НАТО-а 1999. године? Колико недостојних владика сједи са њим на Сабору, и колико имају ванбрачне дјеце у целибату?

Црква је са При Пејд Иринејом, педофилима, коцкарима и развратницима у мантији дотакла дно, и за само 10 година урушио се велики углед који је створио блаженопочивши патријарх српски Павле, Бог да му душу прости. Стање је толико тешко да и он да васкрсне и да се врати не би лако повратио углед и почисто смеће које је посијао његов  насљедник.

  И на крају довољно се сјетити Јеванђеља по Матеју у коме се каже да ће лакше камила проћи кроз иглу него богаташ у царство небеско. Покај се и повуци Недостојни Грешниче, поднеси оставку и затвори се у неку пећину и манастире, окајавај гријехе страшног мјеста на коме сједиш и престани више  да срамотиш Цркву, народ, државу и своје часне претходнике!

 

Небојша Вукановић