Raskolnik i Juda srpski u mantiji

Moralni sunovrat društva i srpskog naroda je na vrhuncu, a sve ljudske i moralne vrijednosti su odavno zgažene. Ako vjeru i narod izda neko ko sjedi na tronu pećkih patrijarha, moralna i ljudska nakaza u mantiji i devetoj deceniju života, nedostojni patrijarh srpski koji je kupljen i ucijenjen, primoran da javno ponižava ne samo sebe već narod i Crkvu, onda su sve riječi suvišne!? Oprosti mu Bože jer ne zna šta radi!

 

Savremeni srpski Juda,  Pri Pejd Irinej za šaku srebrenjaka i sinekure bestidno je dao ordenja srpskim nesrećama koje su pokorile, ponizile, izdale i raselile srpski narod, pri tome produbljujući i praveći nove raskole u Crkvi. Juda Iskariotski izdao je Isusa Hrista za 30 srebrenjaka, a još je nepoznato za koliko je prljavih srebrenjaka i novaca Irinej izdao vjeru za večeru!?

Ne samo da je Pri Pejd Irinej dao ordenja Dodiku i Vučiću, već im je i tepao nazvavši srpskog člana Predsjedništva BiH „Miletom“, ustvrdivši da je Dodik čuvar Srpske i napaćenog srpstva, i dok je Dodika u Banjaluci  postojaće i Republika Srpska!? Nedostojni raskolnik i Juda srpski moli se za „Miletovo“ zdravlje i nada se da će mu Bog dati snage da nastavi da pljačka, razara, iseljava i progoni srpski narod sa ove strane Drine!? Nedostojni daje ordenja osobi koja ne zna ni ko je Sveti Sava, i koja je posle rata kao poslanik napuštala konstitutivne sjednice Narodne skupštine jer mu je smrdio tamjan!

    Sram te bilo nedostojni Irineju, i pitam se da li se Nedostojni Raskolnik i izdajnik vjere pravoslavne bar malo postidi bar svojih prethodnika i mantije ako obraza nema? Šta su mu Vučić i Dodik dali i šta su mu obećali pa je spreman da podijeli Crkvu i mimo volje većine vladika uruči ordenja Dodiku i Vučiću, i to tokom obilježavanja 800 godina od kako je Sveti Sava uspio da se izbori za autokefalnost i samostalnost Srpske pravoslavne crkve!? Od Svetog Savet do danas srpski narod nije imao većeg izroda, nemoralnijeg i nedostojnijeg patrijarha, i svakako da je svojim neprimjerenim ponašanjem zaslužio da se smijeni i ponizi na vandrednom Saboru, a da se za patrijarha izabere neki skromni podvižnik koji se neće baviti politikom već će se pridržavati 10 božijih zapovjesti i pomoći moralnu obnovu uništene nacije!

  Nevjerovatno je licemjerstvo i hipokrizija obrazloženje nagrade Vučiću i sramna tvrdnja da mu daje nagradu jer se silno bori za Kosovo, u trenutku kad se njegovi najbliži saradnici slikaju sa Haradinajem, Tačijem i Pacolijem po luksuznim jahtama, a on je prvi predsjednik ne samo Srbije već države svijeta koji javno trguje i spreman je da se odrekne dijela teritorije svoje države ako dobije neke mrvice zauzvrat, a svoju veleizdaju naziva kompromisom! Juda srpski dao je Vučiću orden Svetog Save, a Vučić je prethodno promijenio ime školi u Novom Pazaru i preimenovao Osnovnu školu “ Rastko Nemanjić Sava“ u nekog svog prijatelja, arapskog šeika Bin Zajeda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, što je neviđena drskost i blasfemija.

 

Čudi da neki orden nije dao i Erdoganu, koji je bio u Beogradu, kao simbol pomirenja, ili predsjednik Turske nije otvorio takulin i ponio dovoljno para da počasti pohlepnog Irineja??

Umjesto što dijeli ordenja srpskim nesrećama koji izdaju Kosovo i srpski narod, nedostojni Pri Pejd Irinej trebao bi reći da li je tačno da ima djecu, gdje ih je i kod koga krio za vrijeme bombardovanje NATO-a 1999. godine? Koliko nedostojnih vladika sjedi sa njim na Saboru, i koliko imaju vanbračne djece u celibatu?

Crkva je sa Pri Pejd Irinejom, pedofilima, kockarima i razvratnicima u mantiji dotakla dno, i za samo 10 godina urušio se veliki ugled koji je stvorio blaženopočivši patrijarh srpski Pavle, Bog da mu dušu prosti. Stanje je toliko teško da i on da vaskrsne i da se vrati ne bi lako povratio ugled i počisto smeće koje je posijao njegov  nasljednik.

  I na kraju dovoljno se sjetiti Jevanđelja po Mateju u kome se kaže da će lakše kamila proći kroz iglu nego bogataš u carstvo nebesko. Pokaj se i povuci Nedostojni Grešniče, podnesi ostavku i zatvori se u neku pećinu i manastire, okajavaj grijehe strašnog mjesta na kome sjediš i prestani više  da sramotiš Crkvu, narod, državu i svoje časne prethodnike!

 

Nebojša Vukanović