Рајко Васић потопио Додика!?

Бивши генерални секретар СНСД-а и министар информисања у првој Додиковој влади Рајко Васић оштро је на свом блогу критиковао уступке и капитулацију Милорада Додика пред Бакиром и Човићем и формирање новог Савјета министара БиХ по веома неповољним условима за Републику Српску. Рајко Васић сматра да је Додик понизио и издао интересе Републике Српске јер је поклекао и пристао на многе уступке, између осталог и наставак НАТО интеграција, да је устукнуо под притиском, погазио своје ријечи и ставове исказујући непринципјелност и бројне слабости.

Васић текст завршава стиховима старе народне пјесме „Стала Млада на Потегу па све виче Нећу, а на Кума намигује да се кола крећу“, и тако на најбољи начин осликао вјероломство и лицемјерство партијског шефа коме се до јуче дивио, и кога је ватрено бранио. Ако Рајко Васић на свом блогу критикује јавно Додиков кукавичлук, уступке и издају, онда је сувишно било шта рећи и додати, јер је скоро свима постало очигледно и јасно о чему се ради.

Рајко Васић у свом тексту пише и о улизицама и скутоношама који упркос свему покушавају у режимским медијима да бране лик и (не)дјело велеиздајника, а довољно је отворити накратко сајт РТРС-а и видјети колико је ген-сек Рајко у праву! Тако РТРС преноси оде радости врхушке која је срећна што улази у власт, а најогавније је гледати гмизање и пузање бившег ватреног опозиционара Д. Чавића.

Занимљиво да РТРС преноси  реаговање Сташе К. на изјаву Мирка Шаровића, али се нигдје не може видјети шта је рекао лидер СДС-а јер црвена ТВ нигдје није пустила вијест са пресс конференције и реаговање Шаровића на Споразум Тројног пакта Додик – Човић – Изетбеговић. Маске полако падају са лица лажних патриота, њихових скутоноша, плаћеника и медија, а сви напори да се лице велеиздајника прекрије смоквиним листом падају у воду. Признање првог перјаника Рајка Васића да је Додик капитулирао је шлаг на торти, а врхушка ће тек бити у проблему кад се положе рачуни народу.

 

Небојша Вукановић