palpal

Rajko uveo ograničenje intimnog veša u Milićima?

Rajko-Dukic-ATV.jpg

Nova Rajkova ograničenja u Milićima

Dokon pop i jariće krsti, a dokoni i ekscentrični Rajko Dukić uveo je nove zabrane svojim vjernim podanicima u Milićima. Ovaj put odnose se na veš, donje i gornje rublje. Rajko još uvijek nije zabranio građanima da nose veš, mada se i to može uskoro očekivati, već im je zabranio da ga suše na balkonima i terasama svojih stanova i kuća!? Esteta Rajko je nezadovoljan što veš, posteljina i paškiri različitih boja okačeni o štrikove kvare izgled njegovog lijepog grada, pa od sada građani više neće smjeti da ga suše na otvorenom.

Njegovi pijuni koji sjede u skupštinskim klupama na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Milići, održane 28-og septrembra 2017. godine, usvojili su Odluku o kućnom redu u stambenim zgradama kojom se zabranjuju štrikovi i sušenje veša na balkonima i terasama stanova i kuća u Milićima?
Nezvanično saznajemo da je Rajkanu najviše zasmetala bijela boja koja dominira na štrikovima, i da zabrane ne bi bile uvedene da Milićani više koriste moderan veš vatrenih boja, šarenih dezena i tigraste tange. Nakon dužeg razmišljanja da li da zabrani nošenje bijelog veša ili sušenje na otvorenom, Rajko se ipak odlučio za drugu opciju, koja je davno uvedena u Londonu, Torontu i drugim svjetskim metropolama koje Milići prate u stopu.

Pored veša, Rajko je uoči sezone grijanja uveo zabrane i slaganja ogrevnog drveta na otvorenom, tako da su vlasnici primorani da u kratkom roku izmjeste drva iz dvorišta u podrume. I ova Odluka usvojena je na poslednjoj sjednici lokalnog parlamenta, a poslušni građani će bez otpora ispuniti i najnoviji hir lokalnog kabadahije koji je u svojoj glavi umislio da su Milići njegova prćija sa kojom može da radi šta hoće. Ekscentrični ludak iz Milića ranije je postrojavao i na poligrafu ispitivao građane i radnike Boksita za koje je sumnjao da mu nisu dovoljno odani, naređivao da kupuju i jedu jaja, ribu sa njegovih farmi i ribnjaka, a kako vrijeme odmiče šizogene ideje sve više pomjeraju granice.

Milići su Sjeverna Koreja u malom, lokalni Kim Džon Um iz mjeseca u mjesec sve više maltretira sugrađane, sputava njihove osnovne slobode i ljudska prava, i pitanje je gdje su granice ludila devijantnih ličnosti kojima je veliki novac i moć pomutio razum?
Da li će nakon riba, jaja, poligrafa i veša, ludi Rajko uskoro uvesti nova ograničenja kada se smije gledati televizor, večerati, koristiti internet, ići na spavanje i sa kim? Pitanje je šta u ovoj državi rade brojni ombdusmani i institucije, i da li će napokon neko stati u kraj lokalnog kabadahiji i spriječiti ga da maltretira i ponižava svoje sugrađane, koje već godinama tretira kao obično roblje, sluge i stoku?

Nebojša Vukanović