palpal

Радови и блокаде у шпицу сезоне

Грађевинска сезона у Требињу, због благих зима без снијега, може да траје током читаве године, па je у најмању руку чудно и необично што се на сваку страну сада изводе грађевински радови, у шпицу љетње туристичке сезоне!? Готово на сваком кораку у строгом центру града могу се видјети багери, камиони и тешке грађевинске машине, а свакако да бука, прашина и радови сметају гостима и туристима. Због чега су градске власти одлучиле да у јулу поруше објекат на централном градском Тргу слободе и почну градњу градске пијаце и кафане? Зар није било паметније сачекати да прође слава града, само мјесец дана, па у септембру утјерати багере у центар града?

Ако се већ знало да ће се градити комплекс на Главној улици и бившој Травунији, поставља се логично питање због чега Лука и његови стручњаци нису приликом реконструкције оставили прикључке за воду и канализацију, како се не би прекопавала Улица краља Петра првог ослободиоца само неколико година након пресвлачења асфалта!? Да ли неко у градској управи размишља какве ће утиске туристи и гости понијети из Требиња ако одмор проведу шетајући између багера, ровокопача и камиона?

Веома скуп паркинг, скупљи него у Лападу и ширем центру Дубровника, драстично повећање цијена смјештаја и услуга, али прије свега лоши путеви у Херцеговини и гужве на граници, узрок су пада и смањења броја гостију и туриста у Требињу односу на прошлу годину. Иако власти тврде другачије, лаику који прошета градом све до назад 10-ак дана било је јасно да је Требиње пусто и да је јун био као новембар по броју туриста. Др Мико, Лука и остали људи на челу градске управе у потпуности су преузели моје идеје и пројекте из 2012. и 2016, године, и то ми је драго, али ако наставе да повлаче сулуде потезе уништиће развој туризма у самом зачетку. Морају се ангажовати професионалци и строго слушати правила струке а не Партије, иначе ће Требиње остати лијепи град на сјајном географском положају у који ће људи сврсћати само у пролазу како би се окријепили на путу до мора.

 

Небојша Вукановић