Радован клечао на кољенима пред Луком

Колико ниско могу пасти „моћници“ и политичари на власти, како осиони и бахати знају бити мали, јадни и биједни, показује примјер Радована Вуковића, посланика и предсједника ОО СНСД Билећа. Пуне 4 деценије Радован са братом Љубом „ведри и облачи“ Билећом, али на крају (пре)дуге политичке каријере пао је ниско, на кољена пред Луком Петровићем молећи  га понизно за милост, услугу и спасење!? Према мојим сазнањима од челника херцеговачлог СНСД-а, Радован је буквално клечао у канцеларији пред ген-секом Луком, кумио га и молио да дозволи именовање Људмиле Милошевић за директора Основне школе „Свети Сава“ у Билећи, чак тврдећи да се може скинути глава и функција брату Љубу у ХЕТ-, само да Људмила постане директор школе!?

 

Незванично Радован је обећао Људмили да ће бити директор школе, али није успио испунити обећање јер се Лука Петровић противио њеном именовању, па је на крају дошло до инцидената и жучне расправе између Људмиле и Радована у сједишту билећког СНСД-а, а незадовољна професорица и активисткиња СНСД-а пријетила је Радовану на улици испред Партије да више неће ћутати већ ће јавно проговорити о сплеткама и дешавању иза кулиса, на велико изненађење станара околних зграда, па је Радован био приморан да се понижава пред Луком.

Према мојим сазнањима уважена и узорна професорица Људмила би већ наредне седмице требала бити именована за вршиоца дужности директора Основне школе „Свети Сава“ у Билећи, упркос негодовању већине професора али и чланова Партије, а остаје само да се нагађа чиме она у шаци држи Радована!? Браћа Вуковић бирају кадрове у стилу Миљана Алексића, највише награђују оне који могу највише да попију, али је њихово капљично кадрирање изазвало велико незадовољство дијела билећког СНСД-а па је сукоб између фракција неизбјежан. Окидач би могао бити одређивање кандидата за начелника општине Билећа, јер се многи противе да браћа Вуковић кандидују Михајла Вуjовића, шуру Љуба Вуковића, кога су незаконито поставили за градског менаџера!?

Какво је стање и анархија у Билећи свједочи податак да представници Партије и начелника општине, који се повукао из јавности и тихује уз чашицу,  обилазе локалне привреднике како би скупили донације и новац за асфалтирање раскопаних улица јер у буџету нема пара да се након више година раскопане улице напокон уреде и асфалтирају.

Радовану се и не жури јер је народни посланик радницима Еко-еуро тима изнајмио своју кућу за смјештај па онда не треба да чуди што су се радови отегли годинама. Распадање Билеће достиже врхунац, а владавина браће Вуковић, њихових марионета, сужњева и послушника, биће упамћена као најтамније и најтеже раздобље у бурној историји овог малог херцеговачког мјеста.

 

Небојша Вукановић