Radojičić mijenja Vladičića na čelu Regulatorne komisije?

Na današnjem proširenom sastanku Komiteta SNSD-a održanim u Banjaluci bivšem gradonačelniku i potpredsjedniku Partije Igoru Radojičić ponuđeno je da bude na čelu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, i zamijeni Vlada Vladičića, kome uskoro ističe mandat. Dodik želi da umiri nezadovoljnog Radojičića, lažnog disidenta koga je pomeo, smijenio i ponizio nakon poraza u Banjaluci, pa mu je danas ponudio utješnu nagradu prvog čovjeka Regulatorne komisije za energetiku RS, čije je sjedište u Trebinju, kako ne bi pravio probleme i dodatno rasplamtao sukobe zaraćenih frakcija u vladajućoj stranci.

Radojičiću je dati rok da se izjasni da li prihvata ili odbija ponudu, a imajući u vidu kako je lažni disident ranije uvijek povio rep, trpio poniženja i uprkos svemu ostajao u Partiji, jasno je da će i sada postupiti slično i čekati da SNSD izgubi vlast pa da onda progovori i predstavi se lažno kao borac protiv kriminala u vladajućim strukturama.

Po Statutu, Regulatorna komisija za energrtiku Republike Srpske bi trebala biti depolitizovana, izvan politike i kadrovi ne bi smjeli imati politički angažman, ali vlast je našla način kako da izigra i obesmisli ovaj propis.

 

Tako je i sadašnji predsjednik Komisije Vlado Vladičić prije imenovanja bio odbornik SNSD-a u Skupštini grada Trebinja i izvršni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, pa neće biti problem da se i Igor Radojičić naprasno predstavi kao „nestranačka“ ličnost kako bi bio imenovan za predsjednika Regulatorne komisije RS, ukoliko prihvati Dodikovu ponudu.

 

Nebojša Vukanović