palpal

Psihopatologija bahatih tajkuna

Ponašanje Dragana Neškovića i novi pokušaj blokade male prodavnice „Kroasan“ kod Foče u vlasništvu porodice Radović, kao i ponašanje mnogih drugih bahatih tajkuna i novopečenih bogataša koji misle da su veći i jači od Boga, prelazi u paranormalno i psihopatologiju. Poslije samo desetak dana od uklanjanja bagera, Nešković je sinoć ponovo blokirao malu prodavnicu, ovaj put svojim kamionom, u mjestu Brod na Drini kod Foče, koja se nalazi u neposrednoj blizini njegove „Nešković“ pumpe.

Ova bahatost prelazi u igru mačke i miša, a tajkun iz Bijeljine svojim drskim ponašanjem pokušava pokazati kako je jači od svih, da mu država i institucije ništa ne mogu.

Nakon pritisaka, prijetnji i ucjena te otkaza đeveru vlasnice prodavnice, koji je bio radnik na njegovoj pumpi, uslijedile su blokade žardinjerama, betonskim preprekama i bagerom, ali se uvijek Nešković na kraju povlačio pod pritiskom javnosti kada bih snimio prilog i napisao tekst o njegovoj beskrupuloznosti.

 

Ne smije se popustiti i moramo se skupa izboriti da bahatim i osionom bogatašima pokažemo da nisu veći ni jači od naroda, države i Boga, da ne mogu nikoga ponižavati, maltretirati i kršiti ljudska prava, pa ću sutra ponovo put Foče, da na licu mjesta provjerim šta se događa.

Borba za uništenje prodavnice i progon vlasnika traje mjesecima. Ipak Neškoviću se bahatost obila kao bumerang, jer mu je promet drastično pao nakon mojih poziva na bojkot „Nešković“ benzinskih pumpi i osiguranja, a sa druge promet u prodavnici „Kroasan“ usvostručio jer putnici u znak solidarnosti namjerno svraćaju u nju.

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede! Podsjećanje na neke priloge i ranija dešavanja…

https://youtube.com/shorts/rfb35DdbLMY?feature=share