Првосвештеник

Простор који режимски медији дају при-пејд маргиналцима и лудацима је фасцинантан. Након што је у одбрани напаћеног српства утихнуо Џевад Галијашевић, јер су објављене фотографије и видео снимак како на Возући 1995. поздравља Алију, Абу-Хамзу и вехабије, његов простор попуњава извјесни Павловић из Братунца, представљајући се као лидер некакве Источне алтернативе. Као да неко из сјене притисне дугме, некадашњи полазник специјалних школа изговори или потпише припремљени текст, и изнесе бљувотине које су чак превише и за челнике режима .

 

Тако је након недавног протеста у парку Младен Стојановић „лидер“ из Братунца изјавио како Џорџ Сорош, ми мање ни више, стоји иза ових окупљања, плаћа Драшка, Јелену и мене, а да је циљ рушење Републике Српске. Специјалац Војин тражи да полиција забрани протесте и било каква окупљања грађана, или ће он и његова Источна алтернатива организовати контрамитинг. Не знам да ли би дошао само Војин или сва три члана и присталице Источњака, али је упозорење озбиљно.

 

Уколико се окупљања наставе првосвештеник владајуће Партије

и режима каже да ће лично доћи у Бањалуку да освешта тамјаном нас троје опозиционих посланика и мјесто гдје протествујемо, ваљда да отјера што даље Сороша и ђаволе који су напали Републику Српску и народ. Док је оваквих првосвештеника непријатељи и ђаволи нам не требају, али корисни идиоти су ипак за нешто и  добри, јер њихово лупетање говори о намјерама режима да забрани било каква јавна окупљања и протесте. Режим упркос свим напорима неће угушити бунт и отпор, а вјерујем да ће временом оваквим понашањем направити контраефекат.

 

Небојша Вукановић