palpal

Prvo uzmicanje i povlačenje NATO-a!?

Nakon 70 godina, NATO je doživio prvi poraz, uzmicanje i povlačenje, tako bar u novoj sagi o najboljem, nepogrešivom i ponekad naivnom na RTRS-u  tvrde „ugledni“ stručnjaci Aleksandar Pavić i Predrag Slavuj Ćeranić!? NATO nije uzmicao pred moćnim Staljinom, Hruščovom, Brežnjevim i Gorbačovom, ali se povukao pred Miloradom Dodikom!? Ne znam da li je Dodik tokom sastanka sa ambasadorima zapadnih zemalja u Sarajevu, nakon kojeg je zavrnute ruke potpisao tajni Program reformi,  skidao cipele i lupao po stolu pred američkim, britanskim i njemačkim ambasadorom, kao Nikita Hruščov u Ujedinjenim nacijama 1960. godine, ali očito da su se diplomate prepale i ustuknule pred velikom silom kakva je srpski član Predsjedništva BiH, pa su sa traženim „Programom reformi“ počele da bježe i povlače se prema Briselu!?

Pavić i Ćeranić nisu precizirali da li je NATO ustuknuo i povukao se pred silom argumenata, jačini nekog tajnog oružja, diplomatskim umijećem, mudrošću, moralnom veličinom i nadmoći našeg Oca nacije, ali bitno je da ih je razbio i natjerao na bijeg. Rusija i Kina se muče, ulažu desetine milijardi dolara u naoružanje, a ne znaju da je pametnije da angažuju jednog Dodika i rasture velikog protivnika!?

I dok su kadrovi Službe Aleksandar  Pavić i Slavuj Ćeranić, koji se donedavno hvalisao u sarajevskim medijima kako se kao špijun obučavao u sjedištu američke CIA-e, objašnjavali kao zombi gledaocima kako je Dodik prvi uspio da porazi NATO, pobjednik je u sinhronizovanoj akciji puna 3 sata ispirao mozak napaćenom narodu preko ATV-a gostujući u Latinštini kod Milimira Marića, takođe provjerenog kadra Službe. Nisam imao želudac da slušam gluposti do kraja, i odustao sam nakon tirade o pomoći i penziji za ubogog Hojt Brajan Lija, koji jadničak sam hoda ulicama Vašingtona odbačen od svih jer ga je Dodik razbio, kao i cijelu „odlazeću“ administraciju, te vrijeđanja i prevrtanja kostiju mrtvih, makar to bio i Pedi Ešdaun, jer se kaže O mrtvima sve najbolje.

Očito je car go, maske su pale a voda ulila u uši dok se digla kuka i motika, od ulizica Partije, botova, starih udbaša, svih kontrolisanih medija do lažnih analitičara, plaćenika i Milimira Marića, kako bi se glupostima i lažima prikrila velika izdaja i kapitulacija. Ipak priča o uzmicanju NATO-a pred Dodikom, Špirićem, Radmanovićem, Košarcem i Tegeltijom, je toliko nadrealna da je to previše i za naš iznćmoreni,napaćeni narod koji lažne patriote nazivaju nebeskim. Bez obzira kakve sinekure davao Paviću, Ćeraniću i sličnim udvoricama, ipak bi trebali sačuvati minimum dostjanstva i ne baš ovoliko pretjerivati u odama i veličanju najmudrijeg, najboljeg i najhrabrijeg Oca nacije, jer njihove petparačke priče mogu biti dobra osnova za neki naučno-fantastični film, ali realnost, stvaran život i problemi, politika i život čovjeka su nešto drugo.

Svega smo se proteklih godina naslušali i nagledali od gomile ludaka koji se prave pametni, ali Pavić i Ćeranić, koji je nažalost još i dekan Fakulteta bezbjednosti koji obrazuje studente, prevazišli su sve do sada viđeno. Kad je pred njima uzmakao moćni NATO, razmišljam ima li smisla da se ja i dalje borim sa tako velikom silom, jer ako je suditi po količini laži, obmana, podlosti, lopovluka, farisejstva, manipulacije, prevara, mržnje i zla, SNSD i režim u Republici Srpskoj i jesu najjača sila na svijetu, bez konkurencije!

 

Nebojša Vukanović