Први секунди на РТРС-у

Послије неколико година напокон сам био на РТРС-у, додуше 10-ак секунди и индиректно, јер је у Дневнику 2 прочитана једна реченица из демантија који сам послао, али и то је за почетак доста. Више година РТРС против мене води приземну и прљаву кампању са циљем дискредитације у јавности, али никада не нико није позвао да гостујем у некој емисији и кажем бар неки став и мишљење. Напокон након што је Кербер отишао у дипломатију добио сам 10 секунди и једну реченицу, али од кога је доста је, јер је било кратко али слатко.

На сајту РТРС-а након Дневника објављен је Деманти који сам послао, али је уклоњен након свега 4 минуте? Поставља се питање зашто? Коме смета да се бар у траговима чује и друга страна? Да ли је овакво понашање најбољи примјер рада медија који би требао бити јавни сервис свих грађана, који га финансирају плаћањем претплате, или Партијска телевизија владајуће странке? На ова питања требало би да одговоре уредници и руководство РТРС-а и кажу зашто опозициони народни посланик не може да објави ни Деманти, нити добије бар минут времена на окупираном Јавном сервису Српске, док свако ко пљуне на њега добија сво вријеме овога свијета? Скинути Деманти објављујем у цјелости, па нека читаоци виде да ли у њему има нешто спорно!?

НЕБОЈША ВУКАНОВИЋ,
Народни посланик у Народној скупштини Републике Српске
Вожда Карађорђа 54, 89 101 Требиње

РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
н/р главног и одговорног уредника Информативног програма РТРС-а

 

Д Е М А Н Т И

 

Јуче сте у информативним емисијама Дневник 2 и 3 РТРС изнијели више неистина и нетачних информација, са јасним циљем да ме дискредитујете и понизите у јавности. Нетачна је ваша тврдња да сам ја покренуо акцију и позвао грађане да прикупљају новац како би платио казне и срамне пресуде, јер се ником нисам обратио и тражио помоћ, већ сам само на свом блогу поставио банер и оставио могућност да они који цијене мој рад подрже борбу против режима. Истовремено су бројни грађани Српске и неке колеге из опозиције подијелиле банер по друштвеним мрежама, и искрено сам поносан на чињеницу да се јавио велики број грађана, дао ми подршку показујући да сам на правом путу.
Донирање политичара и политичких субјеката је у складу са законом, на тај начин се финансира рад свих политичких организација у свијету, и не знам због чега РТРС и СНСД сматрају да је неморално да народ подржи свог посланика из љубави и поштовања? Да ли је поштеније тражити подршку од народа, или свој народ угњетавати, пљачкати, понижавати и уцјењивати? За разлику од режима и партија на власти, који се финансирају изнудама, уцјенама, пљачком и злоупотребама јавних предузећа, Небојша Вукановић се искључиво наслања на свој народ. Због чега је уреднике РТРС-а и њихове менторе на власти ухватила паника због огромне подршке коју грађани и народ широм свијета јавно исказује Небојши Вукановићу, пружајући му огромну подршку?
Срамне пресуде и драконске казне које требињске кадије изричу Вукановићу, без иједног доказа и основа, само су показатељ колико је правосуђе подрђено политици, и како режим помоћу корумпираних судија покушава да угуши и уништи своје политичке противнике. Такође је срамно што Валерија Лакић и посланици владајуће странке бране корумпирано судство тврдећи да се јавним објављивањем пресуда врши притисак на судије, јер корумпиране кадије морају положити рачуне народу за своје поступке.
Новинарски стандарди налажу да особи који упорно покушавате да дискредитујете бар некад пружите прилику да одговори на питања, неистине, увреде и оптужбе које годинама износите. Тако сте и синоћ, прије емитовања спорног прилога, требали да ме позове и пружите прилику да дам одговор. Позивам вас да ме као посланика у Народној скупштини Републике Српске угостите у некој од емисија информативног програма РТРС-а које се емитују уживо, ако неко од уредника и новинара има довољно професионалне храбрости и изазова, па да укрстимо мишљења и дамо појашњења јавности јер РТРС није сервис СНСД-а и Милорада Додика, већ јавни сервис свих грађана Републике Српске који плаћањем претплате финансирају ваш рад и плате које примате.

Небојша Вукановић