Први посјетиоци стигли у Лукин видиковац

Десет дана након отварања, чувени лукин „Видиковац“ примио је прве госте, баш како су то најавили локални дворски портали. Већа група оваца послије испаше искористила је прилику да се од првог прољећног сунца склони у хлад видиковца, те прежива јутарњу пашу. У лукином „Видиковцу“ влада велика гужва још од раних јутарњих часова, а овце и мали јагањци искористили су прилику да се између двије групе туриста склоне у хлад велелепног објекта, и на миру преживају уживајући у погледу на Требиње.                                                                                                                                                           

Још прије годину дана Лука, његови медији и дворски портали су најавили градњу велелепног „видиковца“ површине цијелих 9 м2 као велико чудо које је тобоже допринијети развоју туризма. Након отварања објекта, у који је уграђено 2 кубна метра дрвене грађе и неколико квадратних метара сирове билећке плоче, низани су хвалоспјеви. Туристичка организација града у прилогу Херцег телевизије чак је истакла да је Требиње један од ријетких туристичких дестинација који има овако богат садржај за госте и туристе, инфо таблу и канту за смеће, која омогућује занимљив и специфичан начин одмора !?

Видиковац су сложно саградиле заједничким удружени  средствима град Требиње, Влада Републике Српске и ресорно Министарство трговине и туризма. Ово је прва Лукина идеја и инвестиција коју је реализовао у првих 500 дана власти, а његови дворски медији и портали толико су простора и времена посветили промоцији „видиковца“ да су се Дубровчани забринули да им комшије са њим не преотму стране туристе.  Права је штета што је за сада мали број туриста и посјетилаца „видиковца“ који препознају градоначелникове визије, и што су овце и јањци најчешћи гости који уживају у панорами и требињском архитектонском чуду 21-ог вијека.

Небојша Вукановић