palpal

Prvi posjetioci stigli u Lukin vidikovac

Deset dana nakon otvaranja, čuveni lukin „Vidikovac“ primio je prve goste, baš kako su to najavili lokalni dvorski portali. Veća grupa ovaca poslije ispaše iskoristila je priliku da se od prvog proljećnog sunca skloni u hlad vidikovca, te preživa jutarnju pašu. U lukinom „Vidikovcu“ vlada velika gužva još od ranih jutarnjih časova, a ovce i mali jaganjci iskoristili su priliku da se između dvije grupe turista sklone u hlad velelepnog objekta, i na miru preživaju uživajući u pogledu na Trebinje.                                                                                                                                                           

Još prije godinu dana Luka, njegovi mediji i dvorski portali su najavili gradnju velelepnog „vidikovca“ površine cijelih 9 m2 kao veliko čudo koje je tobože doprinijeti razvoju turizma. Nakon otvaranja objekta, u koji je ugrađeno 2 kubna metra drvene građe i nekoliko kvadratnih metara sirove bilećke ploče, nizani su hvalospjevi. Turistička organizacija grada u prilogu Herceg televizije čak je istakla da je Trebinje jedan od rijetkih turističkih destinacija koji ima ovako bogat sadržaj za goste i turiste, info tablu i kantu za smeće, koja omogućuje zanimljiv i specifičan način odmora !?

Vidikovac su složno sagradile zajedničkim udruženi  sredstvima grad Trebinje, Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo trgovine i turizma. Ovo je prva Lukina ideja i investicija koju je realizovao u prvih 500 dana vlasti, a njegovi dvorski mediji i portali toliko su prostora i vremena posvetili promociji „vidikovca“ da su se Dubrovčani zabrinuli da im komšije sa njim ne preotmu strane turiste.  Prava je šteta što je za sada mali broj turista i posjetilaca „vidikovca“ koji prepoznaju gradonačelnikove vizije, i što su ovce i janjci najčešći gosti koji uživaju u panorami i trebinjskom arhitektonskom čudu 21-og vijeka.

Nebojša Vukanović