palpal

Prvi otpror Dodiku u SNSD-u – poslanici SNSD-a protiv izmjena Zakona

Nekoliko poslanika SNSD-a prvi put je smoglo snage i hrabrosti da se otvoreno suprostavi suludim potezima svog šefa Milorada Dodika. Večeras sam dobio informaciju da mnogi poslanici u Klubu SNSD-a neće podržati i glasati za promjene Zakona o lokalnoj samoupravi koji Vlada po Dodikovom naređenju treba da predloži Narodnoj skupštini Republike Srpske. Poznata su mi imena tri poslanika SNSD-a kojima se probudila savjest i koji ne žele da glasaju za izmjene Zakona, ali zbog njih ne želim da objavljujem njihova imena.

 

Grupa poslanika odbila je poslušnost jer ne želi da dalje učestvuje u donošenju suludih poteza i odluka, a ukoliko na silu ponovo pokuša po hitnoj proceduri da progura Zakon o lokalnoj samoupravi, Dodik rizikuje da nakon DNS-a i socijalista podijeli i sopstveni klub.

Naredma sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koja će početi u naredni utorak, 1-og decembra, biće veoma uzbudljiva i interesantna a moguće da posle više godine Dodik po prvi put izgubi većinu u Narodnoj skupštini i doživi pravi debakl, kao posledicu sulude i šizofrene politike koja je postala nepodnošljiva i njegovim najbližim saradnicima, a ne narodu.

 

Nebojša Vukanović