Први дан у Канцеларији посланика – повратак у 1948!

Колико је власт у страху, и каква параноја влада међу моћницима у Требињу најбоље показује мој први дан у Канцеларији народног посланика у Требињу, која ми је одобрена након скоро 2 мјесеца разнихрперипетија и опструкција. На улазна врата у зграду градске власти су поставили два човјека који су легитимисали и пописали све грађане који су дошли у Канцеларију посланика.

Јасно је да тражењем личне карте и пописивањем грађана градске власти застрашују народ, јер се многи броје да ће завршити у Црној књизи СНСД-а због тога што су дошли да разговарају са Небојшом Вукановић. Нажалост то није све у општем лудилу шизогених структура. Нешто послије 12 часова у Канцеларију је „банула“ млада комесарка Партије Сара Петковић, како би телефоном снимила ко је дошао код мене, и замјерила ми што сам у госте позвао Сашу Борјана!? Након што је телефоном снимила мене и др Борјана у Канцеларији, комесарка Сара, обучена по партијском дрес-коду, рекла нам је како је данас на послу била изложена критикама претпостављених, јер сам најавио да ће у подне у Канцеларију свратити и др Борјан, па је послата на партијски задатак да нас скупа фотографише!? Врло је могуће да ће шизогене структуре искористити долазак др Борјана да ми даље забране кориштење Канцеларије, јер су у страху велике очи.

Мени је жао што лудаци понижавају Сару и тјерају је да прави глупости, па сам је лијепо почастио и рекао да јој ништа не замјерам, јер схватам у каквој ситуацији. Нажалост први дан у Канцеларији народног посланика, уходе, пописивање, праћење и удбашке методе застрашивања грађана,  осликавају сумрак друштва и повратак у 1948.

 

Небојша Вукановић