Проклети за Требиње и наш спорт

Рукометаши Леотара синоћ су поражени у спортској дворани „Милош Мрдић“ у финалу Купа Републике Српске од Слоге из Добоја, а пораз није ни чудо имајући у виду да се на трибинама окупио сав политички шљам и отпад који је својим прљавим пословима, сплеткарењем и малверзацијама   уништио требињски спорт. Очито да је владајућа олигархија проклета за требињски спорт, као и за град и Херцеговину, и гдје год они дођу ту трава не ниче. Да није дошла политичка врхушка можда би рукометаши побиједили и нешто направили, али овако…

Дон Лука је Фудбалски клуб Леотар сахранио и оставио у потоњој бетон лиги, а толико га је добро опљачкао, уништио, закопао и забетонирао својим чувеним предсједничким мандатом да не могу весели фудбалери годинама да се скину са херцеговачких ледина, од Губера до Реџеповине. Синоћ је Лаки са својим спортским стомачићем дошао да се слика и уручи пехаре, а за ту прилику на трибинама се по партијском задатку окупила цијела булумента СНСД-оваца, како би полтрони аплаузом поздравили свог мецену.  Гледајући клошаре, прелетаче и политички талог како дијели плакете, медаље и пехаре, човјеку се просто живот смучи. Црвендаћи и полтрони Партије су заробили и рукометни клуб, па не сумњам да ће и он нажалост ускоро потонути на дно.

Гдје год уђе политика и корумпирани политичари ту трава више не ниче, и зато је требињски спорт на кољенима и дотакао најниже гране у својој историји. Нико од политичара, фамозних челника спортских клубова нема никакве везе са тим спортом, није одиграо минута а вјерујем да већина и не зна сва правила, па је пропаст сасвим очекиван и нормалан исход. Срећом Кошаркашки клуб Леотар није инфициран политикоми локалним стручњацима, па зато и постиже успјехе, а надам се да ће тако и остати и да га лажни стручњаци неће заробити и уништити као остале поре друштва и спорта.

 

Небојша Вукановић