palpal

Prokleti za Trebinje i naš sport

Rukometaši Leotara sinoć su poraženi u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u finalu Kupa Republike Srpske od Sloge iz Doboja, a poraz nije ni čudo imajući u vidu da se na tribinama okupio sav politički šljam i otpad koji je svojim prljavim poslovima, spletkarenjem i malverzacijama   uništio trebinjski sport. Očito da je vladajuća oligarhija prokleta za trebinjski sport, kao i za grad i Hercegovinu, i gdje god oni dođu tu trava ne niče. Da nije došla politička vrhuška možda bi rukometaši pobijedili i nešto napravili, ali ovako…

Don Luka je Fudbalski klub Leotar sahranio i ostavio u potonjoj beton ligi, a toliko ga je dobro opljačkao, uništio, zakopao i zabetonirao svojim čuvenim predsjedničkim mandatom da ne mogu veseli fudbaleri godinama da se skinu sa hercegovačkih ledina, od Gubera do Redžepovine. Sinoć je Laki sa svojim sportskim stomačićem došao da se slika i uruči pehare, a za tu priliku na tribinama se po partijskom zadatku okupila cijela bulumenta SNSD-ovaca, kako bi poltroni aplauzom pozdravili svog mecenu.  Gledajući klošare, preletače i politički talog kako dijeli plakete, medalje i pehare, čovjeku se prosto život smuči. Crvendaći i poltroni Partije su zarobili i rukometni klub, pa ne sumnjam da će i on nažalost uskoro potonuti na dno.

Gdje god uđe politika i korumpirani političari tu trava više ne niče, i zato je trebinjski sport na koljenima i dotakao najniže grane u svojoj istoriji. Niko od političara, famoznih čelnika sportskih klubova nema nikakve veze sa tim sportom, nije odigrao minuta a vjerujem da većina i ne zna sva pravila, pa je propast sasvim očekivan i normalan ishod. Srećom Košarkaški klub Leotar nije inficiran politikomi lokalnim stručnjacima, pa zato i postiže uspjehe, a nadam se da će tako i ostati i da ga lažni stručnjaci neće zarobiti i uništiti kao ostale pore društva i sporta.

 

Nebojša Vukanović