palpal

Produženi espreso sa nevesinjskog vodovoda

Ako je suditi po boji, umjesto pitke vode Nevesinjci poslednjih dana sa rekonstruisanog gradskog vodovoda dobijaju produženu espreso kafu, bez mlijeka. Od stanovnika ovog hercegovačkog gradića dobio sam fotografije i snimke koji pokazuju da voda sa vodovoda ne samo da je zamućena, već je povremeno tamno braon boje, a građani su zabrinuti za ispravnost vode i izbjegavaju da je koriste za piće.

Šta je uzrok zamućenja, da li je voda ispravna za piće, odgovore bi zabrinuti građanima trebali da daju čelnici gradskog Vodovoda. Prije dvije godine Željka Cvijanović i Ilija Tamindžija pred izbore su svečano otvorila novi vodovod Udbine, u koji su uloženi milioni, i vlast je tvrdila da je riješen veliki i dugogodišnji problem zamućenja i lošeg kvaliteta vode u gradskom vodovodu,  pa se postavlja pitanje u čemu je sada problem, jer se cijeli grad, po tvrdnjama čelnih ljudi, pitkom vodom snabdjeva sa novog vodovoda?

Puno je pitanja koja traže odgovore, pa bi direktor i ljudi koji rukovode nevesinjskim Vodovom trebali da naprave konferenciju za novinare i javnosti daju preciznija pojašnjenja o problemima koji su nastali u poslednje vrijeme.

 

Nebojša Vukanović