palpal

Produžeci u Trebinju i Pensilvaniji

Sudovi u Sjedinjenim Američkim Državama još uvijek nisu donijeli konačnu odluku po Žalbi Donalda Trampa, a iako mnogi promovišu Bajdena još uvijek se ne zna ko će biti proglašen za novog predsjednika Amerike. Tramo je na tviteru objavio kako je Sud u Pensilvaniji osporio izborni sertifikat i čeka se do kraja sedmice konačna odluka Suda, kakvi su konačni rezultati maratonskog brojanja glasova.

I u Trebinju se ni 12 dana posle završetka glasanja ne znaju preliminarni rezultati, kao da se broje glasovi u Šangaju i Meksiko Sitiju, a ne nešto više od 17 000 glasova. Jasno je da je problem u Gradskoj izbornoj komisiji i SNSD-ovim članovima Biračkih odbora, a izbori su protekli uz brojne neregularnosti i zloupotrebe.

Luka je juče imao više razgovora sa  predsjednicima Biračkih odbora iz SNAD-a i članovima GIK-a, a veoma je nervozan jer bi se u naknadnom brojanju u CIK-u moglo utvrditi kako je pokrao koalicione partnere, ali i pojedince na listi SNSD-a, što bi dovelo do haosa i rasula u Gradskom odboru.

Zato se sa nestrpljenjem čekaju rezultati brojanja u CIK-u jer bi oni mogli otkriti da je car go, ako prepravljanja i skidanje pečata sa vreća i izbornog materijala u Skupštini grada Trebinja nisu izvršili prekaljeni kadrovi Partije i iskusni stručnjaci, koji mućkaju godinama i iza sebe ne ostavljaju previše tragova.

 

Nebojša Vukanović