Probosanci u Izmiru

Luka poturica u zelenoj majici u Turskoj.jpg

Probosanci u Izmiru

Delegacija grada Trebinja predvođena gradonačelnikom otputovala je u Izmir kako bi se odmorila od velikog posla i pregalačkog rada. Nakon Budve i Bečića, Laki je skoknuo i do Turske, a uzgred se slika telefonom na aerodromu i kakvom manjem kanabeu sa nekim marginalnim Turcima želeći da to po povratku, preko svojih dvorskih portala, predstavi kao uspješnu zvaničnu posjetu, poslovne sastanke i saradnju. Kao pravi ulizica, koji je u životu uvijek napredovao isključivo zahvaljujući dubokim uvlačenjima moćnicima, Laki u Turskoj nosi samo zelene majice i kombinacije kako bi se uklopio u ambijent i impresionirao sagovornike-konobare koji ga posluže kahvom i lokumom.

Ne bi bilo čudno što se Luka u Izmiru trudi da bude zeleniji od mnogih Turaka i poturica, da prije samo godinu dana lično nije prevodio kampanju protiv TIKE i obnove Doma kulture, u koju tu Turci uložili dva miliona evra, te otvaranja tržnog centra Bingo i BEST u Trebinju. Luka je davao izjave medijima i pisao saopštenja protiveći se gradnji tržnog centra „Bingo“, koji zapošljava stotinjak radnika, te tvrdio da se tako izvlače novci iz Trebinja i zatvaraju male prodavnice.. Luka se hvalio kako je on doveo zdrave investicije u Trebinje, i kao primjer naveo otvaranje kampa Dejana Bodiroge kroz koji je prošlo hiljade mladih košarkaša…

Luka je podstakao svoje crvene jezuite da uvredljivim grafitima išaraju Bingo u Zasad polju neposredno uoči otvaranja, a njegovi HET-ovi botovi godinama kontaminiraju javni prostor i internet ogavnim konsturkcijama i komentarima o izdajnicima iz Sarajeva, probosancima, Bakiru, MeHtiću, poturicama, slugama…

TIKA je u rekonstrukciju Kulturnog centra u Trebinju uložila 4 miliona maraka, a vidjećemo kakvi će biti rezultati Lukine posjete Izmiru, i da li će osim preplanulog tena i nekoliko suvenira za porodicu donijeti bilo kakvu investiciju u Trebinje, i tako opravdati odmor, skupe karte i putne troškove na račun grada. Ne treba sumnjati da će Luka ako zatreba podviti noge, obući uz majcu i zelene čakšire, staviti na glavu fes ako bude imao neku ličnu korist praveći svoje čuvene „kombinacije“ i „konekcije“.

Prva godina Lukine okupacije grada polako prolazi, a obnovljena rezidencija u Hrupjelima, uz doniranu svjetleću fontanu kod bivše kasarne, je jedina okom vidljiva investicija u Trebinju. Istovremeno iz HET, Elektroprivrede i javnih preduzeća izneseni su milioni maraka,HET i grad su uzeli 16 miliona maraka kredita, a umjesto otvaranju novih radnih mjesta Luka je bez posla ostavio više mladih trudnica i 70 radnika i porodica.
Ako već neće Dodik i Banjaluka, možda će Izmir i Turci graditi čuveni Lukin tunel i obilaznicu, aerodrom na Zubcima ili popraviti put do Ljubinja kako bi tiranin u svom mandatu ispunio bar jedno predizborno obećanje.

Nebojša Vukanović