Pritisci na direktora Perišića

N Perisic.jpg

Pritisci na direktora Perišića

Operativac za najprljavije poslove u SNSD-u, gen-sek Laki Lučiano Petrović, već je od glavnog bosa dobio zadatak da izvede operaciju „Isisavanje“ i iz javnog sektora izvuče velike svote novca za naredne izbore. Laki se odavno bacio na posao i već „razrezao“ koliko koji direktor i funkcioner mora da izvuče novaca iz kojeg javnog preduzeća za finansiranje kampanje i kupovinu glasača. Iako je prenapregnuti sistem pred kolapsom, jer javni sektor ima više stotina miliona maraka dugovanja, neplaćenih obaveza i kredita, Mafija planira da novim kreditima i opterećenjima potpuno uništi javni sektor, kako bi zloupotrebama, uništavanje svog naroda i države, opstala na vlasti.

Tako novi direktor Šumskog gazdinstva „Vučevica“ iz Čajniča Neđo Mašić mora da namještenim tenderima prebaci 2 miliona maraka koje mu je na računu ostavio prethodnik, dok je mlađani direktor HE na Drini Nedeljko Perišić dobio zadatak da izvuče 3 miliona maraka. Perišić je pod velikim pritiskom, jako uznemiren i u velikom strahu. Sa jedne strane rizikuje dugogodišnju robiju ako postupi po Lakijevom nalogu i dogovorenim kriminalnim javnim nabavkama i mafijaškim poslovima izvuče 3 miliona iz HE na Drini, a sa druge strane mogao bi da leti sa funkcije ukoliko ne obavi prljave poslove za dona, Lakija i Partiju koja ga je imenovala.

Prije nekoliko mjeseci upravo je Laki Lučiano Petrović izveo još jedan u puč i smijenio Milu Lakića sa funkcije generalnog direktora HE na Drini u Višegradu, te imenovao radnika Andrićgrada koji nema nikakvo obrazovanje i iskustvo za upravlja velikim sistemom. Jasno je da je Laki doveo mladog Perišića kako bi sa njim lakše manipulisao, i preko njega izvlačio novac iz HE na Drini. Ovo preduzeće je u prvih 6 mjeseci ove godine poslovalo sa 4,3 miliona maraka gubitka, novaca u kasi nema, što dodatno otežava posao i povećava pritisak na Perišića.

Krajnje dobronamjerno mu savjetujem da ne bude žrtveno janje, i ne stavlja svoju glavu u torbu zarad gangstera koji njime manipulišu. Perišić mora biti svjestan da se svaki poslovni potez prati, da unaprijed imam saznanja za šeme, preko kojih firmi i poslova planiraju izvući novac, i da je suludo da žrtvuje sebe, kao što je to nažalost učinio direktor HET-a Gordan Mišeljić potpisujući kriminalne Ugovore po Petrovićevom nalogu. Tačno je da danas Mafija potpuno kontroliše pravosuđe i policiju i da su svi krivci trenutno amnestirani odgovornosti, ali tako sigurno neće biti još dugo vremena jer je prenapregnuti sistem doveden do tačke pucanja, a fekalije prijete da se razliju na sve strane.

Već 10 godina Laki Petrović u rukavicama odrađuje prljave poslove u elektro-energetskom sektoru, ali uvijek on dogovori posao, cijenu, raspodjelu i procente, a neko drugi potpisuje ugovore i snosi odgovornost.
Zato smatram da je mladom Perišiću mnogo bolje da se odupre pritiscima, pokuša pošteno upravljati HE na Drini i mirno spavati, jer bolje je biti i smijenjen sa funkcije nego sutra za nekog drugog godinama truliti u ćeliji.

Nebojša Vukanović