Pritisak otkočio slučaj Papović

Pritisak je napokon urodio plodom jer sam više od 9 mjeseci uporno tražio pokretanje procesa i javno pitao ko to zataškava slučaj „Papović“ i štiti njegove klijente koji su godinama pljačkali državu lažnim računima, vršio pritisak na trebinjsko  Okružno  tužilaštvo, policiju, ministra Dragana Lukača i načelnika Policijske uprave Trebinje Žarka Laketu, poznatog biznismena a od skora i uglednog nevesinjskog ugostitelja, koji je nedavno otvorio luksuzni restoran u novom tržnom centru „Tropiko“ u Nevesinju. Policija je napokon počela da radi svoj posao, izuzima račune u javnim preduzećima i ustanovama u Hercegovini.

Inspektori češljaju račune u poslednjih 5 godina u opštini Bileća, HET-u, Elektrohercegovini, Elektroprivredu i Rudniku i termoelektrani Gacko, koja je po svemu sudeći rekorder po broju lažnih računa. Među neslavnim rekorderima u pljački države svakako je grobar gatačke Fabrike struje Srđan Milović, bivši poslanik i tehnički direktor RiTE Gacko, koji je sa vozačom samo u prošloj godini naplatio više od 35 000 maraka na ime troškova puta i dnevnica.

Policijski inspektori su u čudu jer se pitaju da li su neki funkcioneri uopšte ikako bili kući, jer su gotovo tokom cijele godine izmišljali službena putovanja, od kojih su javna preduzeća imala samo štetu, nikakvu korist. Kad se ima u vidu ko sve rukovodi elektro-energetskim sistemom, ko šta radi i kako se sistematski država pljačka i razara, može se reći da je stanje još i odlično.

Sutra je Badnji dan, prekosutra Božić a onda 9–g Sveti Stefan, pa tokom praznika i blagih dana ću izbjegavati da pišem ići vatrenim temama. Kad prođu praznici, od 10-og januara  objaviću spisak troškova za putovanje radnika RiTE Gacko, a inspektori i tužioci moraju imati u vidu da imam spisak svih klijenata profesora Papovića, i da im neću dozvoliti da treniraju strogoću na vozačima i nižim službenicima, već da moraju početi od vrha, od ministra Petra Đokića, Srđana Milovića i Miljana Aleksića, pa tek onda utvrđivati odgovornost vozača i ostalih.

 

Nebojša Vukanović