palpal

Pritisak Mafije na dr Borjana

Gušenje slobode, demokratije, osnovnih ljudskih i građanskih prava vidljivo je na svakom koraku, a u kakvom društvu živimo pokazuje primjer dr Saše Borjana, odborika PDP-a u Skupštini grada Trebinja, časnog i uglednog ljekara, sina poginulog borca. Dr Borjan je jedan od potencijalnih kandidata opozicije za gradonačelnika Trebinja na predstojećim vanrednim izborima u Trebinju, a čim je od svojih špijuna dobila tu informaciju crvena sekta počela je sa pritiscima i mobingom.

Tako je jutros direktor Doma zdravlja Trebinje Vaso Mijanović, odbornik i funkcioner lokalnog SNSD-a, napisao Rješenje kojim je dr Borjana prebacio iz Službe Hitne pomoći u Nemedicinskih sektor, smanjivši koeficijent i platu. Za ovakvu sramnu odluku nije bilo nikakvog povoda niti obrazloženja, i jasno je da se radi o pritisku i mobingu kako bi Saša Borjan odustao od kandidature.

Ko se mača lati od mača će poginuti, i crveni sektaši moraju biti svjesni da neće vladati do vijeka, i da njihova beščašća, ucjene i gušenje osnovnih ljudskih i građanskih prava neće ostati nekažnjeno. Vaso Mijanović nije zloban i jasno je da je samo sproveo odluke Luke i kuma kandidata Mika Ćurića. Ipak to ga ne amnestira, i ukoliko do petka ne promijeni odluku i ne vrati Borjana na mjesto ljekara susreće se sa snažnim pritiskom i adekvatnim odgovorom. Ovo nije prvi pritisak i zloupotreba jer su Luka i SNSD tražili od se Borjana da napusti PDP i pređe u SNSD kako bi dobio specijalizaciju, ali on nije popustio i ostao je ljekar opšte prakse. Poslednja sramna odluka prelila je čašu nezadovoljstva, i sigurno je da neće proći nekažnjeno.

 

Nebojša Vukanović