Prijetnje i uvrede trabanata braće Vuković

Istina je najveći protivnik režima, i kada istina pogodi u srž čelnike režima često pobjesne i preko svojih pudlica počnu da reže i prijete. Nikada se nisam puno obazirao na prijetnje i uvrede režimskih kerova, koje su gotovo svakodnevne, pa ne bi ni ovog puta obraćao pažnju da se rukopisom ne prepoznaje profil prosječnog glasača SNSD-a.

 

Nakon što sam objavio tekst o mobingu i pritiscima na radnike u Bilećko „Komisu“ javio mi se jedan od lokalnih kerbera zloglasne braće Vuković. Prvo me je pozvao, a kada sam prekinuo poziv kako ne bi slušao prijetnje, uvrede i gluposti, izvjesni bilećki primitivac Kašiković nastavio je da piše poruke, kako bi dobio kosku i nagradu od svojih nalogodavaca koje brani, braće Ljuba i Radovana Vukovića.

Riječnik, specifičan vokabular i  pravopis, karakterističan za pristalice vladajuće stranke, najbolje oslikava profil prosječnog glasača i funkcionera vladajuće stranke u Bileći i Hercegovini, koji čine simbiozu. Nema razlika u riječniku nepismenog Kašikovića i načelnika Miljana Aleksića, koji me je pozivao u ponoć i prijetio prije mjesec dana, osim što je Miljan stalno pijan, pa mu se razumije tek svaka treća.

Ako većina Hercegovaca ponovo bude dala podršku Aleksiću, Kašikoviću, braći Vuković, Željku, Dodiku i sličnim primitivcima, onda nam napretka i spasa nema za dugo vremena.

 

Nebojša Vukanović