palpal

Prijetnje i ucjene Lukinog brata Rada Petrovića!?

Da ne pada iver daleko od klade govori i slučaj braće Petrović, Luke i Rada. I dok gen-sek Luka ucjenama i pritiskom kontroliše vladajuću Partiju u Republici Srpskoj i elektro-energetski sektor, kao direktor Elektroprivrede RS, njegov rođeni brat Rade jedan je od visokih funkcionera vladajućeg SNS-a u Srbiji. Po mom mišljenju, braća liječe frustracije iz mladosti i djetinjstva, koriste političke funkcije i moć kako bi ucjenjivali ljude, vršili mobing, pritisak, bogatili se, navodili na nemoralna i nezakonita djela. O tome svjedoči i snimak koji je objavila Narodna stranka, sa sastanka SNS-a na Čukarici, na kome se čuje kako predsjednik Odbora SNS-a na Čukarici Rade Petrović traži od aktivista veći angažman i lobiranje na terenu, kako bi se odužili Vučiću i Partiji koja im je dala posao.

Prema mojim saznanjima na audio snimku jasno se čuje glas Rada Petrovića, što mi je potvrdilo više osoba koje ga poznaju, koji već kreće u kampanju za predstojeće parlamentarne izbore. Snimak pokazuje da je metod rada isti kao kod brata Luke. Država, sva javna preduzeća i ustanove su podređene Vođi i Partiji, politička korupcija razrađena je do savršenstva a ljudi pokoreni i pretvoreni u robove i brojeve koji rade i glasaju kako im se naredi.

Rade Petrović je službenika Narodne banke Srbije, gdje ga je ubacio stric Mićo Petrović, bivši sekretar Narodne banke Jugoslavije, a radni vijek proveo je skupa sa Anđelkom Vučićem, Andrejevim i Aleksandrovim ocem, što mu je omogućilo uspon u hijerarhiji SNS-a.

Braća  Petrović samo gomilaju funkcije, novac i moć, što potvrđuje i činjenica da je Rade Petrović i predsjednik Upravnog odbora AOFIJA (Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza) koja je po svemu sudeći povezana sa aferom Jovanjica i plantažnim uzgojem narkotika, ali o tome nekom drugom prilikom.

Prije nekoliko dana počela je kampanja za izbore u Srbiji i na području Hercegovine, a u HET i Elektroprivredi Srpske popisom radnika koji imaju državljanstvo Srbije i od kojih se traži da glasaju za Vučića i SNS. Više detalja uskoro, posle posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koja počinje danas.

 

Nebojša Vukanović