Претвара ли се Република Српска у насљедну монархију

Милорад Додик честитао је Лукашенку нову „побједу“ на предсједничким изборима и нови предсједнички мандат којим се наставља аутократска владавина Бјелорусијом једног човјека, која са новим мандатом траје пуних 30 година без прекида. Лукашенко је на „демократским изборима“ добио подршку 80% бирача, што је вјероватно велики идеал и жеља Милорада Додика, па је у том циљу наставио да народним новцима купује папке и политичке проститутке како би додатно контаминирао јавни простор, изазвао апатију, свим облицима корупције, уцјена, притисака и недемократских метода  наставио своју владавину.

Додик намјерава да Републику Српску претвори у де-факто монархију, којом ће он неприкосновено владати док му не досади, а потом под старост препустити пријесто свом насљеднику, сину Игору. То потврђује чињеница да је Игор Додик, иначе „консултант“ успјешног дворског „Проинтера“, именован за замјеника шефа Изборног штаба СНСД-а, а на челу је његова десна рука, министар за Проинтер и технолошки развој Срђан Рајчевић.

Њих двојица су јуче слетили у Требиње, заправо у село Кочела како их ја не би снимио да на партијски задатак долазе владиним хеликоптером, и дали инструкције Луки и његовим чаушима Партије како да злоупотребама јавних предузећа и установа  „одраде“ још једну изборну кампању. Није важно шта је тандем Додик Јуниор – Рајчевић говорио челницима владајућег СНСД-а у Требињу, као и Бијељини и другим мјестима које обилазе, већ чињеница да они полако преузимају контролу над владајућом Партијом, која контролише све институције и поре друштва. Партија је извор моћи и снаге у накарадном систему, ко контролише Партију он кадрира и контролише све, па је јасно да Милорад полако припрема Игора за свог насљедника, полако му препушта руковођење СНСД-ом, дозволио да именује шефа Изборног штаба и на кључна мјеста поставља своје људе од повјерења, попут вјерног Рајчевића, и у погодном тренутку се повуче, можда и под притиском странаца, а насљеднику, сину Игору уступи и Партију и Републику.

На овај начин Република Српска суштински би постала насљедна монархија са династијом Додик, а формално Република би и даље била парламентарна република и имала Народну скупштину, која је већ заробљена и претворена у проточни бојлер који без поговора прихвата све приједлоге, законе и одлуке које долазе „са врха“, од Господара, који тренутно обавља функцију члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Република Српска је већ предалеко отишла у унутрашњем поробљавању и заробљавању, јер готово ниједна институција не функционише јер је контролише један човјек и једна Партија. Даље урушавање и претварање у приватну прћију једне породице је веома опасно, могло би да доведе до потпуног слома и уништења, па јако важно да грађани буду свјесни опасности која се надвила, пруже отпор једноумљу и спријече остварење пакленог плана тако што ће да дигну главу у на изборима кажу НЕ диктатури и једноумљу. Народа је све мање, јер грађани масовно бјеже у иностранство, и вријеме није савезник народа већ унутрашњих окупатора, зато треба се пробудити и тргнути одмах јер би сутра могло бити касно.

 

П.С. Занимљиво је како на све ово раагује мали послушни ђетић и лажни бањалучки дисидент, који се понадао се да ће он бити калиф умјесто калифа и Игор који ће наслиједити Милета. Биће Игор на челу СНСД-а, али очито не Радојичић већ Додик…

 

Небојша Вукановић