Pretvara li se HET u elitni disko klub?

HE.jpg

Pretvara li se HET u disko klub?

Prepolovljeni prihodi od proizvodnje struje i prazna kasa nisu spriječili neodgovorno i bahato rukovodstvo Hidroelektrana na Trebišnjici da rasipa novce na razne gluposti. Cilj neodgovorne uprave i direktora je da se sa što više suludih javnih nabavki i nepotrebnih radova, preko povezanih dvorskih firmi i dobavljača, izvuče što više novaca u privatne džepove i crne partijske fondove. Tako je nakon zamjene otvora i bravarije, farbanja fasade, nadziđivanja prostorija, promjene podova, pločica i stepenica u Upravnoj zgradi, direktor HET-a Gordan Mišeljić potpisao i Ugovor o spuštanju plafona u kabinetima direktora i sjedištu HET-a. Za ove namjene izdvojeno je 30 000 maraka, a očekuje se da spuštene plafone krasi bogata rasvjeta, ozvučenje i disko kugla. Samo od početka ove godine za uljepšavanje zgrade HET je bacio više od milion maraka.

Prihodi od prodaje električne energije drastično padaju, Mišeljić i Luka su uzeli 10 miliona maraka kredita kako bi isplatili plate zaposlenim i obaveze prema državi i dobavljačima, pa se razmišlja o proširenju djelatnosti. Tako bi HET uskoro mogao pretvoriti Upravnu zgradu u disko klub, jer je u renoviranje i opremanje uloženo više novaca nego u Studio 54 ili pariški Buda bar, a organizovanjem masovnih žurki i partijskih razuzdanih zabava za odabrane spojilo bi se ugodno sa korisnim i obezbjedili novi izvori prihoda.

I kum Miko dr Ćurić nastavio je sa distribucijom širokog asortimana proizvoda, ali kumovske nabavke svakako zaslužuju poseban tretman i detaljnije pisanje.