Пресушило језеро на Јахорини

Што се грбо роди вријеме не исправи. Све што неспособна власт ради је наопако насађено и није дуга вијека, а Додик баш нема среће са водом, водоводима и вјештачким језерима које свечано отвара у изборној кампањи. Илијин Водовод у Невесињу је пресушио за један дан, а нешто дуже је држало воду вјештачко језеро на Јахорини.

Додик је средином септембра са Елезом и својим сатрапима свечано отворио вјештачко језеро на Јахорини, али је оно пресушило после мјесец дана. Од јуче је на Јахорини ванредно стање, јер је за нешто више од 24 сата мистериозно нестало преко милион литара воде. Како би прикрили велику аферу, у Олимпијском центру Јахорина су угасили видео надзор како забринути грађани не би видјели бруку.

Језеро и сви послови на Јахорини рађени су без тендера и потврђених пројеката, народ би рекао на врат на нос, бачени су милиони а нажалост није ријешен ниједан суштински проблем. Без језера нема вјештачког освјежавања, а до почетка зимске сезоне остала су свега два мјесеца. Већ сада је свима јасно да се ради о још једном великом промашају и милионима бачени у вјетар. Остаје да се види да ли ће Паљани и Сарајлије казнити бахату и неодговорну власт која је уништила Јахорину и Олимпијски центар, створила милионска дуговања и обавезе.

 

Небојша Вукановић