palpal

Presušilo jezero na Jahorini

Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Sve što nesposobna vlast radi je naopako nasađeno i nije duga vijeka, a Dodik baš nema sreće sa vodom, vodovodima i vještačkim jezerima koje svečano otvara u izbornoj kampanji. Ilijin Vodovod u Nevesinju je presušio za jedan dan, a nešto duže je držalo vodu vještačko jezero na Jahorini.

Dodik je sredinom septembra sa Elezom i svojim satrapima svečano otvorio vještačko jezero na Jahorini, ali je ono presušilo posle mjesec dana. Od juče je na Jahorini vanredno stanje, jer je za nešto više od 24 sata misteriozno nestalo preko milion litara vode. Kako bi prikrili veliku aferu, u Olimpijskom centru Jahorina su ugasili video nadzor kako zabrinuti građani ne bi vidjeli bruku.

Jezero i svi poslovi na Jahorini rađeni su bez tendera i potvrđenih projekata, narod bi rekao na vrat na nos, bačeni su milioni a nažalost nije riješen nijedan suštinski problem. Bez jezera nema vještačkog osvježavanja, a do početka zimske sezone ostala su svega dva mjeseca. Već sada je svima jasno da se radi o još jednom velikom promašaju i milionima bačeni u vjetar. Ostaje da se vidi da li će Paljani i Sarajlije kazniti bahatu i neodgovornu vlast koja je uništila Jahorinu i Olimpijski centar, stvorila milionska dugovanja i obaveze.

 

Nebojša Vukanović