palpal

Prestupnik, fariseji i rođačke nabavke

Licemjerstvo, dvostruki aršini i lažni moral čelnika režima i njihovih lažnih sindikalaca i dvorskih medija prelaze sve granice. To potvrđuje i stavljanje omče na vrat direktoru Centra za gazdovanje kršom Branku Tasovcu, koji bi nakon udruženih sindikalnih i medijskih plotuna i baražne pripreme uskoro trebao biti smijenjen. SRNA je juče objavila vijest, a prenijeli je svi dvorski portali, kako su se tobože sindikalci pobunili protiv direktora, i stavljaju mu na teret da je od rođaka, vlasnika firme Peron, nabavljao hranu i robe za javno preduzeće. Luka je odlučio da Tasovcu skine glavu, vjerovatno jer nije dovoljno poslušan da potpisuje sve što mu se naredi, i jer je propala milionska nabavka mašine za mljevenje kamena i sadnju južnih kultura u kojoj bi se dobro omastili brkovi moćnika, pa je Luka dao nalog svojim „novinarima“ i „medijima“ da pripreme teren baražnim napadima, ukazujući kako je direktor vršio „rođačke nabavke“ sa Peronom!

O mores, o tempora! Ista firma Peron potpisala je desetine Ugovora i javnih nabavki sa HET-om, gradom Trebinjem, Elektroprivredom i vršila povrat lokalnim moćnicima, ali tu je Luka i to ne predstavlja nikakav problem. Nije problem ni što su Luka i njegovi satrapi desetine, pa i stotine miliona maraka tendera podijeli uvezanim dvorskim firmama, gdje ubjedljivo prednjače Integral, Segment, Prointer i sličnne dvorske kompanije..

Vlast je veliko zlo, ali je nažalost velika odgovornost za ovako teško stanje u društvu na SRNI, RTRS-u, i svima onima koji su zloupotrijebili i izdali profesiju kako bi za sinekuru ili skromne mrvice služili moćnicima, koji nas sistematski uništavaju i vraćaju u srednji vijek. Branko Tasovac je „pao“ zbog nekoliko sendviča i sokova koje je kupio „kod rođaka“ vatrogascima tokom gašenja požara, iako je sigurno napravio neke veće greške, jer ko radi taj i griješi, ali je relativno korektan čovjek i sigurno na dnu lestvice prioriteta kada bi se trebao istraživati neki kriminal, dok su na vrhu upravo oni koji ga smjenjuju i satanizuju. Ovakva pisanja, ponašanje sindikata i medija su prava slika jednog teškog vremena, farisejstva i velikog licemjerstva u kome živimo.

 

Nebojša Vukanović