Prestrojavanje podijeljenih ličnosti

Dodikovi zaokreti i nervozne reakcije, naprasne podrška Davoru Dragičeviću i najava protesta pred Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, podsjetili su me na Srećka Šojića koji se sa ćebetom  pridružuje demonstrantima na ulici i tobože podržava njihove pravedne zahtjeve.

Dodikove izjave protiv tužioca su vrhunac licemjerstva i pitanje zašto ih je nagrađivao i nije slično kritikovao ranije, kada su njega oslobađali zbog autoputa, vile, propasti banaka i drugih predmeta.

Uoči izbora Dodik je javno govorio kako će „počistiti frajera koji je iznio krevet na Trg“ i Lukač je iskoristio prvu priliku da sprovede u djelo Dodikove prijetnje. Naivno su mislili da su izbori demotivisali ljude da se bore za pravdu, i da je katolički Božić pogodan trenutak da razbiju Grupu Pravda za Davida. Procjena je bila pogrešna, narod se nije uplašio već je još masovnije izašao na ulicu da traži pravdu, a zapadni mediji su vijestima iz Banjaluke popunili prazan prostor i mali broj događaja u vrijeme praznika.

Kad je vidio da mu je plan nasilnog „čišćenja“ Trga propao, Dodik je po starom običaju okrenuo ploču, i naprasno pružio podršku porodici Dragičević, koju je donedavno kroz svoje medije mjesecima satanizovao i kriminalizovao.

Posle nasilja i premlaćivanja nedužne djece i staraca nema kajanja. Dodik i Lukač sada nemušto pokušavaju da se izvuku, prebace odgovornost, spinovima i lažima zamajavaju narod, ali dosta je bilo kabadahija, nasilnika, podvala, laži i prevara. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikad, i zato pozivam građane da odvoje par sati slobodnog vremena, u što većem broju u nedelju veče izađu na Trg, mirno i dostojanstveno traže istinu i pravdu, jer se tako ne boje za Davida i Davora već svoju djecu, koja masovno bježe iz favele u kojoj vlada Mafija, nasilje i strah.

Nebojša Vukanović