palpal

Press o tajnim beogradskim nekretninama Luke Petrovića

Generalni sekretar vladajućeg SNSD-a i direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović prošlog ljeta kupio je stan površine 73 m2 u Ulici Dimitrija Tucovića br 3, na četvrtom spratu, u beogradskom naselju Zvezdara vrijedan najmanje između 350 000 i 400 000 maraka, jer se radi o novoj luksuznoj zgradi na odličnoj lokaciji u centru Beograda.

Luka stan još uvijek nije na sebe uknjižio u Katastru nepokretnosti u Beogradu jer se ova zgrada i dalje u knjigama vodi kao gradilište, i niko od stanara, koji su lani počeli da useljavaju u zgradu, još uvijek nije upisan kao vlasnik u zemljišnim knjigama Srbije, ali je Luku odao račun od Infostana, te tužba koju je napisao advokat Miloš R. Vučković protiv Luke Petrovića jer nije platio račune, vodu, električnu energiju.  Od kako je lani u julu uselio u stan i priključio se na mrežu,  dug je dostigao vrijednost od oko 10 000 dinara ili 100 evra!

Luka je ovaj stan pretvorio u „Prima“ apartmane, koje iznajmljuje kao luksuzne stanove na dan, i u ovoj zgradi, u Ulici Dimitrija Tucovića br 3, ima dva svoja „Prima apartmana“ koja iznajmljuje. Na sajtu kompanije „Prima apartmani Beograd“ može se vidjeti da oni imaju još 11 različitih luksuznih apartmana na različitim lokacijama u Beogradu je jedan „Harmoni Prima“ apartman u Trebinju, na adresi Cerska ulica broj 20 u trebinjskom naselju Tini.

link prima apartmani Beograd: http://prima-apartmani.com/index.html

Ne mogu tvrditi da li je Luka u nekoj vrsti partnerstva sa ovom firmom, da li su svi stanovi njegovi ili nekih drugih funkcionera SNSD-a iz Trebinja, a to će se utvrditi kada se završi istraga jer nisam za dan mogao provjeriti sve lokacija i dokumentaciju na različitim adresama u Beogradu jer je u toku kampanja. Za početak je dovoljno što sam dokazao da ima jedan stan u centru Beograda, koji je lani kupio, a neka odgovori javnosti odakle mu novac za ovu nekretninu, sa namještajem oko 400 000 maraka, zašto ga nije prijavio u Imovinski karton i zašto nije prijavio prihode od rentiranja nekretnina u Beogradu?

Opširnije u video snimku sa konferencije za novinare koju sam održao danas ispred sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju.