palpal

Presing na Skupštini do 20 časova i prekida, Šale iscurio na početku

Skupštine grada Trebinja sve su zanimljivije i uzbudljivije, a vrlo dinamično i uzbudljivo bilo je tokom današnjeg zasjedanja. Opozicija je bila dobro pripremljena i uigrana , i od početka vlast je bila u defanzivi i konopcima, te brojnim gafovima pokazala da se ne snalazi najbolje pod pritiskom. Osjeti se živost, svježa krv i borbenost u opoziciji koja izluđuje čelnike grada Trebinja, koji misle da mogu nekažnjeno raditi šta hoće, bez bilo kakvog otpora. Tako je danas, za 10 sati zasjedanja, na sjednici pređena tek trećina usvojenog Dnevnog reda.

Odbornici Kluba za pravdu i red, Slobo Prtilo i Ilija Mastilović iz SDS-a, te Saša Borjan i Budo Koprivica iz PDP-a vršili su presing i vrlo argumentovano kritikovali vlast zbog propusta, zloupotreba i neispunjenih obećanja, a najviše su ipak briljirali gradonačelnik Ćurić dr Mirko i kum Luka, koji su se toliko isprovaljivali i nalupali gluposti da će neke od njih ući u anale.

Luka je ponovo izašao u susret svom novom partneru Šaletu, kako od milošte tepa Slavku Vučureviću, pa je zbog Slavka na početak Dnevnog reda Skupštine premještena tačka o Gradu sunca, kako bi predsjednik Gradskog odbora PDP-a mogao da se uliže gazdi i knezu Rodoljubu, nakon čega je neprimjetno iscurio sa Skupštine, misleći naivno da će ćutanjem i napuštanjem sjednica sakriti tragove tajnog pakta sa Lukom.

Luka je tvrdio da je Dubrovčane uhvatila panika jer će Aerodrom Trebinje zatvoriti Zračnu luku Čilipi, pa zbog toga pokušavaju opstruisati izgradnju, a potom genijalno zaključio da nemaju novaca za gradnju već ih treba „iskeširati“ Srbija, da bi se oni hvalisali, te da je logično da Aerodrom Trebinje posluje negativno prvih godina i da će ga zbog toga morati sufinansirati!?

Još je genijalnija tvrdnja podvižnika Luke kako poznaje studente koji u Novom Sadu prežive mjesečno sa 75 maraka, ili 2,5 maraka dnevno, pa su gradske stipendije od 100 maraka dovoljne za pristojan život studenata. Sve me je podsjetilo na anegdotu sa magarcem, koga su učili da puno radi i ništa ne jede, i taman kad su ga naučili magarac je preminuo pa je trud bio uzaludan!

Doktor Ćurić je briljirao izjavama da je njegova misteriozna diploma iz Avtovca vrijedna pa je nije izbucao kao dr Borjan njegovu, al ga nakon velikog gafa nije bilo popodne u nastavku zasjedanja, jer mu je neko savjetovao da je najpametniji kad ćuti i ode, zbog čega su i diskusije u nastavku sjednice dobile na kvalitetu i bile na mnogo većem intelektualnom nivou.

Nastavak sjednice zakazan je sutra od 10 časova, ako bude kvoruma jer je predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak izjavio kako su mnogi odbornici vladajuće koalicije najavili odsustvo. Presing na sjednicama Skupštine grada Trebinja, koje od ovog saziva traju nekoliko dana a ranije su završavane uglavnom za par sati, pokazuju da je svježa krv u opoziciji unijela novine, živost i promjene, natjerala vlast na defanzivu i povlačenje, te iz korijena promijenila raspoloženje javnosti u najjužnijem gradu Srpske.

 

Bonus – video snimci sa sjednice Skupštine grada Trebinja

 

Nebojša Vukanović