Прековић извлачио паре преко Србије

Није дуго требало да се открију трагови извлачења новца из фирме „Требињка“  и узроци пропасти предузећа и кашњења плата текстилним робињама, које већ деценију преживљавају агонију и жртве су преваре лажних „привредника“ и „инвеститора“ које је се довела власт како би кулучила сиротињу. Након Милене, Вучетића и серије превараната, у погонима пропалог Новотекса Лука и Мико пред опште изборе довели су новог другара, извјесног Небојшу Прековића, обећавали препород и бољу будућност упркос чињеница да је србијанска штампа писала како Прековић кулучи раднике и крши њихова права у својој фирми „Шумадија продакшн“ из Аранђеловца.

Тек што су прошли избори почели су проблеми, кашњења и смањење плата, а послије само годину дана пропала је и једина „инвестиција“ нове локалне власти, оличене у Луки, Мику и СНСД-у. Радницама мјесецима касни и мизерни минималац, а „Требињка“ је пред стечајем послије само годину дана рада. Узрок пропасти је поново исти, а документи до којих сам дошао јасно показују да је и Прековић „муљао“ и извлачио новац преко својих повезаних фирми.

 

Умјесто извоз на запад, како је тврђено у јавности, Прековић је робу из Требињке пребациовао у Србију, у своју фирму „Шумадија продакшн“ па онда извозио на запад, а јасно је да су раднице у замршеним трансакцијама остале кратких рукава и колатерална штета.

Градске власти, Мико и Лука, треба да одговоре јавности колико су новаца дали из буџета Прековићу за закуп, подстицаје у запошљавању, плаћање рачуна за струју и комуналије, и зашто је једина њихова „инвестиција“ у производњу и радна мјеста доживела фијаско после само годину дана!?

Пуно је питања која траже одговоре, а моћници морају бити свјесно да ће кад-тад положити рачуне народу за свој криминал, преваре и злодјела!

 

Небојша Вукановић