palpal

Preković izvlačio pare preko Srbije

Nije dugo trebalo da se otkriju tragovi izvlačenja novca iz firme „Trebinjka“  i uzroci propasti preduzeća i kašnjenja plata tekstilnim robinjama, koje već deceniju preživljavaju agoniju i žrtve su prevare lažnih „privrednika“ i „investitora“ koje je se dovela vlast kako bi kulučila sirotinju. Nakon Milene, Vučetića i serije prevaranata, u pogonima propalog Novoteksa Luka i Miko pred opšte izbore doveli su novog drugara, izvjesnog Nebojšu Prekovića, obećavali preporod i bolju budućnost uprkos činjenica da je srbijanska štampa pisala kako Preković kuluči radnike i krši njihova prava u svojoj firmi „Šumadija prodakšn“ iz Aranđelovca.

Tek što su prošli izbori počeli su problemi, kašnjenja i smanjenje plata, a poslije samo godinu dana propala je i jedina „investicija“ nove lokalne vlasti, oličene u Luki, Miku i SNSD-u. Radnicama mjesecima kasni i mizerni minimalac, a „Trebinjka“ je pred stečajem poslije samo godinu dana rada. Uzrok propasti je ponovo isti, a dokumenti do kojih sam došao jasno pokazuju da je i Preković „muljao“ i izvlačio novac preko svojih povezanih firmi.

 

Umjesto izvoz na zapad, kako je tvrđeno u javnosti, Preković je robu iz Trebinjke prebaciovao u Srbiju, u svoju firmu „Šumadija prodakšn“ pa onda izvozio na zapad, a jasno je da su radnice u zamršenim transakcijama ostale kratkih rukava i kolateralna šteta.

Gradske vlasti, Miko i Luka, treba da odgovore javnosti koliko su novaca dali iz budžeta Prekoviću za zakup, podsticaje u zapošljavanju, plaćanje računa za struju i komunalije, i zašto je jedina njihova „investicija“ u proizvodnju i radna mjesta doživela fijasko posle samo godinu dana!?

Puno je pitanja koja traže odgovore, a moćnici moraju biti svjesno da će kad-tad položiti račune narodu za svoj kriminal, prevare i zlodjela!

 

Nebojša Vukanović