palpal

Prekid Skupštine nakon incidenta

U više navrata predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić me je prekidao i oduzimao riječ ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intetvjua Rajka Vasića koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS za javnost, a nakon niza oduzimanja riječi poslanicima opozicije došlo je do incidenta.

I prije incidenta Šulić je oduzeo riječ poslanicima opozicije bez ikakvih razloga, kršeći Poslovnik o radu i prava narodnih poslanika.

Na sjednici sam želio pročitati samo jednu rečenicu iz intetvjua koji je visoki funkcioner i bivši generalni sekretar vladajuće Partije Rajko Vasić dao portalu Argument i na najbolji način ogolio namjere SNSD-a kako da ućutka poslanike opozicije i potpuno uguši Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Rajko Vasić, kao ideolog vladajuće stranke i bivši ministar informisanja, otvoreno  je izjavio i pozvao da se, u navodno cilju podizanja kvaliteta političke scene Republike Srpske, potpuno cenzuriše rad Narodne skupštine Republike Srpske, da sjednice budu zatvorene za javnost, ukinu televizijski prenosi i zabrani emitovanje snimak sa sjednica, priznajući da to nije demokratski ali je svakako korisno za vladajuću stranku i režim koja ne želi da se javno raspravlja o bilo kom problemu.

Jasno je da Šulić i Stojčićka sprovode tajne instrukcije iz svoje stranke i pokušavaju ućutkati opoziciju, i da je to uzrok prekida sjednice i incidenta jer se moramo boriti svim demokratskim sredstvima da štitimo Ustav i pravni poredak od samovolje Uzurpatora.

 

Nebojša Vukanović