palpal

Predviđanje ukazanja Dukića i Košarca na Zlatištu

Toliko dobro poznajem mentalni sklop čelnika režima da mogu unaprijed predviditi njihove poteze. Tako sam prije dva mjeseca napisao tekst „Kad će Košarac sa krstom na Zlatište“ i najavio da bi i pred ove izbore Košarac i Dukić mogli ponoviti jeftinu predstavu sa postavljanjem krsta iznad Sarajeva, a  današnji Blic piše kako je Dukić već zakazao postavljanje krsta za 21. septembar i špic predizborne kampanje.

Dukićevo i Košarčevo ponašanje je klasična blasfemija i primitivno bogohuljenje. Da se bezbožnici boje Boga nikada ne bi koristili krst i naše nedužne žrtve kao predmet za manipulaciju masama i pridobijanje jeftinih političkih poena. Da imaju pijeteta prema žrtvama, davno bi iskoristili političku moć i uticaj da podignu spomen-obilježje i odaju počast postradalim Srbima, a ne bi svake 4 godine u kampanjama pod okriljem mraka postavljali dva betonska stuba kako bi podizali nacionalne tenzije i poigravala se osjećanjima naroda.

Svim našim žrtvama treba podići dostojne spomenike kako bi nas opominjali da se stradanje ne ponovi,  ali je sramno što nedostojni zloupotrebljavaju velike žrtve za neku ličnu promociju i pridobijanje jeftinih političkih poena na kostima nedužno postradalih.  Branislav Dukić nije ništa drugo do marioneta u rukama Staše Košarca, a njegovi naručeni i plaćeni istupi u javnosti imaju za cilj da Košarcu omoguće još jedan mandat u Predstavničkom domu PS BiH.

Umjesto što svojim javnim istupima dijeli logoraše i važno udruženje pretvara u produženu ruku režima i političkih partija na vlasti, Dukić bi trebao napokon da javnosti odgovori na pitanje šta je radio u Sarajevu tokom rata, da li je služio Aliji i Bošnjacima kao sada Dodiku i Košarcu, i da li je primoravao zatočene Srbe u Sarajevu da kopaju rovove za Armiju BiH?

 

Nebojša Vukanović