Predskazanja

Dodik sa radnicima.jpg

Predskazanja

„Volio bih da griješim, ali bojim se da će isti ovi željezničari koji su danas Dodika pozdravili aplauzom za samo nekoliko mjeseci ponovo izaći na ulicu jer će biti nezadovoljni masovnim otpuštanjem, smanjenjem ili kašnjenjem plata” napisao sam na svom blogu u tekstu „Narodni heroj sa gajbom piva“ 22-o marta ove godine (http://www.nebojsavukanovic.info/node/1564, https://faktor.ba/vijest/narodni-heroj-sa-gajbom-piva-241255) i najavio šta će se sa dogoditi sa željezničarima nakon što sa Dodikom iskape gajbu piva i bocu rakije… Nažalost po ko zna koji put se pokazalo da sam bio u pravu, ali naivni željezničari od toga sada nemaju puno koristi. Kao što se moglo očekivati, oni su po ko zna koji put prevareni od iste osobe, garniture i vlasti, i po stoti put su nasjeli na bezbroj puta ponovljene podvale, laži i podmetanja.
Prethodni put su se razišli nakon gajbe piva, a sada predviđam da će umjesto boce dobiti pendrek po glavi ukoliko svog Vođu i „narodnog heroja RTRS-a“ previše iznerviraju i na vrijeme se ne raziđu. Režim vlada i opstaje silom, pritiscima i ucjenama, i sigurno je da razbjeni željezničari, koji nakon martovske blamaže sa gajbama imaju mnogo manju podršku javnosti, sada imaju mnogo manje šanse da postignu neki veći uspjeh. Željezničari, kao i tekstilci, poljoprivrednici, prosvetari, zdravstveni radnici, imaju iste uzroke problema, koji se nalaze u nakaradnom kriminalnom sistemu i neodgovornoj skupini koja je zarobila institucije, i sve dok se ne ukloni glavni uzrok svih problema u državi nije moguće naći trajno rješenje niti postići bilo kakav napredak u društvu.

Precizno predviđenje šta će se dogoditi sa željezničarima je samo jedno u nizu događaja koje sam predvidio, i nažalost vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu. Godinama i mjesecima sam upozoravao šta će se dogoditi sa tekstilnim radnicama u Trebinju i Bileći, javno u bezbroj navrata apelovao da se ne imenuje Vučetić i da se nakon njegovog bjekstva nešto preduzme, ali nažalost niko me nije čuo i agonija je okončana otkazima, stečajom i zatvaranjem pogona, upravo onako kako sam predvidio. Kad sam tvrdio da će prije da poleti krilati slon nego avion sa Zubaca, ili da ću popiti svo sintetičko ulje iz Dodikove i Tupanjčeve fabrike u Bileći, bio sam optuživan da sam vrana, crna novca i neprijatelj Hercegovine, ali nažalost vrijeme je pokazalo da sam sve bio u pravu.
Čelnici Elektroprivrede Republike Srpske i dvorski mediji predvođeni RTRS-om tvrdili su da neće doći do poskupljenja struje i da obmanjujem javnost, ali struja je ipak poskupila a na površinu je isplivao sav haos i anarhija u sistemu. Nakon što sam dobio sudske sporove sa Srđanom Milovićem, Dragičevićem i Milidragom, čelnici RiTE Gacko su smijeneni, i pokazali su se apsolutno istinitim svi sporni ugovori i moje tvrdnje o stanju i Termoelektrani i Elektroprivredi, ali….

Godinama pišem, govorim i svjedočim samo istinu, sva moja upozorenja i predskazanja su se pokazala tačnim i opravdanim, ali ipak narod ćuti i uporno vjeruje svojim tlačiteljima, krvnicima, prevarantima, lažovima, kriminalcima, i više voli i prihvata slatke laži, nasilje, ucjene, lažna obećanja i prevare nego istinu, pravdu, red, pravnu državu i zdrave institucije koje će pošteno raditi svoj posao.
Pitanje je samo gdje se kod nas nalazi ta tačka preokreta i paljenja, i koliko treba dugo slušati i trpiti laži, manipulacije, podvale i nasilje da bi se napokon ustalo i reklo DOSTA JE?

Nebojša Vukanović