Предсједник младих ДНС-а на челу РТРС-а?

Злоупотребе окупираног Јавног сервиса Републике Српске су добила такве размјере, да режим одавно и не покушава више прикрити трагове грубих злоупотреба. О томе говори срамна и поражавајућа чињеница да је предсједник Младих ДНС-а, извјесни Боривој Обрадовић, именован за предсједника Програмског савјета РТРС-а. Тако млади ДНС-ов скојевац до подне руководи подмладком ДНС-а, а поподне коригује програм и даје савјете уредницима „Јавног сервиса“! У Земљи чуда стварно је све могуће!                                             

Млађаног Обрадовића је на приједлог Управног одбора РТРС-а именовала Народна скупштина Републике Српске, а мандат предсједника Програмског савјета РТРС-а истиче му тек 2021. године. У биографији лидера младих поклоника Старца Марка од стотину љета, коју је објавио РТРС на свом сајту,  наводи се да је дипломирао на Архитектонско-грађевинском факултету у Бањалуци, гдје је својевремено био и предсједник Удружења студената овог факултета!? Руководио је Студентском бригадом која је 2014. помагала становништву у поплављеним подручјима, те је организовао студентску посјету израелској компанији „Мњекорот“ и водио пројекат „Живјети слободно“ посвећен Дану борбе против фашизма. Тако млад, а већ постао командант бригаде, официр и партијски комесар!

Биографија и животно искуство као створено за неког ко треба да коригује и уређује програм Јавног сервиса Републике Српске, јер су за напредовање комесара послушност и оданост центрима моћи и режиму одувијек били кључни. Слободоумни и слободарски Боривој не бори се само за слободу медија, већ и за истинску слободу грађана и друштва! То говори и невјероватна чињеница да млађани ДНС-ов скојевац већ има 5  предсједничких функција, и осим РТРС-ом и Младим ДНС-а, Удружењем студената и Студентском бригадом,  налази се и на челу  Удружења грађана „Слобода“ из Бањалуке.

Удружење је основано 2016. године, а Влада Републике Српске је одмах препознала његов значај, па је у више пројеката исте године обезбједила чак 94 707 КМ за Боривојеву борбу за слободу!? У 2017. години, која није изборна, Влада је смањила грантове и пројекте, па је за слободарске активности младог скојевца-волонтера издвојила свега 38 900 КМ!  2018. је кључна, и вјероватно да ће Боривој и његов слободарски покрет и Удружење добити снажан вјетар у леђа за борбу против фашизма и слободу грађана Републике Српске!? Просто је невјероватно колико су окупатори бахати, и како се понекад грубо ругају и исмијавају са својим народом!                 

Ако се има у виду да се на челу РТРС-а налази бивши шеф Кабинета предсједника Српске и предсједник Младих ДНС-а, онда се може закључити да је програм још и добар ко га све и како уређује. Такође се може закључити да би млађани и прекаљени Боривој Обрадовић, ако настави оваквим темпом вртоглави успон кроз накарадни систем и да граби функције, убрзо могао прескочити и угрозити свог шефа, Старца Марка од стотину љета. Неопходно је само да и стара Служба, као некада Марка, мало погура млађаног скојевца икомесара Обрадовића, препозна кадар и амбиције, а онда је само небо граница!

 

Небојша Вукановић