palpal

Predsjednik mladih DNS-a na čelu RTRS-a?

Zloupotrebe okupiranog Javnog servisa Republike Srpske su dobila takve razmjere, da režim odavno i ne pokušava više prikriti tragove grubih zloupotreba. O tome govori sramna i poražavajuća činjenica da je predsjednik Mladih DNS-a, izvjesni Borivoj Obradović, imenovan za predsjednika Programskog savjeta RTRS-a. Tako mladi DNS-ov skojevac do podne rukovodi podmladkom DNS-a, a popodne koriguje program i daje savjete urednicima „Javnog servisa“! U Zemlji čuda stvarno je sve moguće!                                             

Mlađanog Obradovića je na prijedlog Upravnog odbora RTRS-a imenovala Narodna skupština Republike Srpske, a mandat predsjednika Programskog savjeta RTRS-a ističe mu tek 2021. godine. U biografiji lidera mladih poklonika Starca Marka od stotinu ljeta, koju je objavio RTRS na svom sajtu,  navodi se da je diplomirao na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci, gdje je svojevremeno bio i predsjednik Udruženja studenata ovog fakulteta!? Rukovodio je Studentskom brigadom koja je 2014. pomagala stanovništvu u poplavljenim područjima, te je organizovao studentsku posjetu izraelskoj kompaniji „Mnjekorot“ i vodio projekat „Živjeti slobodno“ posvećen Danu borbe protiv fašizma. Tako mlad, a već postao komandant brigade, oficir i partijski komesar!

Biografija i životno iskustvo kao stvoreno za nekog ko treba da koriguje i uređuje program Javnog servisa Republike Srpske, jer su za napredovanje komesara poslušnost i odanost centrima moći i režimu oduvijek bili ključni. Slobodoumni i slobodarski Borivoj ne bori se samo za slobodu medija, već i za istinsku slobodu građana i društva! To govori i nevjerovatna činjenica da mlađani DNS-ov skojevac već ima 5  predsjedničkih funkcija, i osim RTRS-om i Mladim DNS-a, Udruženjem studenata i Studentskom brigadom,  nalazi se i na čelu  Udruženja građana „Sloboda“ iz Banjaluke.

Udruženje je osnovano 2016. godine, a Vlada Republike Srpske je odmah prepoznala njegov značaj, pa je u više projekata iste godine obezbjedila čak 94 707 KM za Borivojevu borbu za slobodu!? U 2017. godini, koja nije izborna, Vlada je smanjila grantove i projekte, pa je za slobodarske aktivnosti mladog skojevca-volontera izdvojila svega 38 900 KM!  2018. je ključna, i vjerovatno da će Borivoj i njegov slobodarski pokret i Udruženje dobiti snažan vjetar u leđa za borbu protiv fašizma i slobodu građana Republike Srpske!? Prosto je nevjerovatno koliko su okupatori bahati, i kako se ponekad grubo rugaju i ismijavaju sa svojim narodom!                 

Ako se ima u vidu da se na čelu RTRS-a nalazi bivši šef Kabineta predsjednika Srpske i predsjednik Mladih DNS-a, onda se može zaključiti da je program još i dobar ko ga sve i kako uređuje. Takođe se može zaključiti da bi mlađani i prekaljeni Borivoj Obradović, ako nastavi ovakvim tempom vrtoglavi uspon kroz nakaradni sistem i da grabi funkcije, ubrzo mogao preskočiti i ugroziti svog šefa, Starca Marka od stotinu ljeta. Neophodno je samo da i stara Služba, kao nekada Marka, malo pogura mlađanog skojevca ikomesara Obradovića, prepozna kadar i ambicije, a onda je samo nebo granica!

 

Nebojša Vukanović