Pravda za Laza Brkovića

Brkovic Lazo Segment.JPG

Pravda za Laza Brkovića

Gdje je Lazo? To se pitaju mnogi Trebinjci kada su vidjeli ko su novi načelnici Odjeljenja i najbliži saradnici Luke Petrovića. Većina je iznenađena i pita se zašto među tek izabranim načelnicima i direktorima nema Laza Brkovića, prvoborca i bivšeg predsjednika Mladih SNSD-a u Trebinju. Lazar, njegov i Lukin „Segment“, zaslužni su se samo za poslednju pobjedu SNSD-a već i za sve pobjede ove stranke u Trebinju i Herecgovini od 2006. do 2016. godine. Da nije bilo Laza, Segmenta i HET-a, ne bi bilo ni raskošnih kampanja SNSD-a, pa iako nisam ni pristalica ni član vladajuće stranke želim da javno izrazim protest zbog nepravde koja je počinjena mladom trebinjskom privredniku.

Neki će reći da je Lazo nije dovoljno kvalifikovan jer je redovno završio samo osnovnu školu a potom vandredno polagao zanat, ali zlobnici ne znaju da je Lazo, kao i ostali imenovani Lukini najbliži saradnici intelektualci, mogao kupiti bilo koju diplomu i fakultet u Gacku, Lištici ili zgradi Neimarstva. Lazo je mogao postati i magistar ili doktor nauka, pa njegova pametna odluka da sredstva investira u saradnju sa HET-om umjesto kupovinu papira ne bi trebalo da bude prepreka u napredovanju. Nije Lazo nimalo lošiji od ostalih, pokazao je u proteklom periodu mnoge sposobnosti, i zato smatram da je nepravedno zapostavljen i izostavljen.

Lazo se i proteklih dana dosta umorio pripremajući sa „Segmentom“ Zimzograd, a možda Luka mudro smatra da ne treba dirati i razbijati dobitnu kombinaciju i da Lazo najbolje rezultate daje kada je u tandemu sa HET-om, i da ga ne treba prebacivati u svoju novu administraciju. Da je Lazo izrazit strijelac i uigran tandem sa HET-om pokazao je i prije 7 dana kada je još jednim konkurentskim zahtjevom iz HET-a prepumpao 23 000 maraka za nabavku telekomunikacionog alata.

Nema sumnje da će Lazo i u narednom periodu dati značajan doprinos funkcionisanju nakaradnog sistema koji je uspostavio SNSD, a nadamo se da će Luka znati da cijeni njegove napore i zasluge, i da će Lazaru odati počast i dati funkciju koja mu dolikuje.

Nebojša Vukanović