Праћење у стопу БХ патриоте

РТРС не прати активности српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића јер је он ентитетски јавни сервис Републике Српске, а о раду чланова Предсједништва БиХ треба да  извјештава БХРТ! Овако су челници РТРС-а правдали чињеницу да су углавном игнорисали, или пуно чешће жестоко нападали претходног српског члана Предсједништва БиХ и друге српске представнике у БиХ у протекле четири године.

Већ два дана Фабрика мржње, лажи и зла звана РТРС, те њен други канал звани АТВ, у стопу прате Додика и сатима уживо пратње његове наступе. Више је Додик био на РТРС-а данас, првог радног дана у Техерану, тј Сарајеву, него Иванић у протекле четири године. Биће јако занимљиво видјети како ће Кербер Синиша Михаиловић, Нада Велетић и остали челници РТРС-а правдати нагли велики заокрет и огромно интересовање које ће показати за рад Предсједништва БиХ.

Иако је најављивао да неће ићи у Техеран јер има превише џамија, како је по главног граду Ирана упорно називао Сарајево, и да ће се са видео-линковима укључивати на сједнице Предсједништва, Додик је свечано положио заклетву у згради Предсједништва БиХ, пружио руку и срдачно се опходио према Шефику Џаферовићу. Не само да није као Кошарац и посланици СНСД-а напустио сједницу због Шефика, и да нигдје није поменуо ратне злочине и страдању Срба на Возући, већ током свечаности нигдје није било српске заставе у просторији и кадровима током телевизијског преноса, иако је Додик мјесецима причао о српској тробојци као да открива топлу воду, иако је она давно унешена у Предсједништво.

Нови БХ патриота у Техерану је био пристојан, помирљив, конструктиван и умиљат, да би га човјек мазао на рану, и није му сметало „арлаукање“ и присуство хоџа, као код Марића у емисији „Латинштини“. Умјесто српске заставе Додика су интересовали новци, па је тражио од Комшића и Џаферовића да се драстично повећао буџет, јер је навикао да годишње потроши 10 милиона из буџета.  Вук длаку мијења, али ћуд и навике никада.

 

Небојша Вукановић