Позитивне реакције из Црне Горе и региона

Дискусија у Народној скупштини Републике Српске, као и текст предложене Декларације о положају српског народа у Црној Гори, одјекнуо је цијелим регионом а посебну пажњу изазвао је у Црној Гори. Доста медија пренијело је вијест о расправи и гласању, а лидери црногорске опозиције, прије свега Небојша Медојевић, мој говор у Народној скупштини Српске о односима Србије и Црне Горе, Милу Ђукановићу и паралелама из прошлости, назвао је историјским.

Многи су разочарани што Додик, СНСД и власт нису гласали за Декларацију, али то је и добро јер су пале маске са лица. Снијег и пада да свако покаже свој траг а не да прекрије бријег. Декларација је изазвала ефекат који сам очекивао, показала је став већине народа и јавности, оголила лажне патриоте, а можда је ефекат овако бољи и већи него да је Декларација усвојена у Народној скупштини Републике Српске, мада је због Срба у Црној Гори штета што кукавице из владајуће коалиције нису смјеле да гласају срцем.

Нека буде борба непрестана, до коначне побједе и истинске слободе, свргавање тирјана и „владаоца“ без обзира звали се они Мило, Миле, Ацо, Драган, Бакир …

 

Небојша Вукановић