Pozitivne reakcije iz Crne Gore i regiona

Diskusija u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i tekst predložene Deklaracije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, odjeknuo je cijelim regionom a posebnu pažnju izazvao je u Crnoj Gori. Dosta medija prenijelo je vijest o raspravi i glasanju, a lideri crnogorske opozicije, prije svega Nebojša Medojević, moj govor u Narodnoj skupštini Srpske o odnosima Srbije i Crne Gore, Milu Đukanoviću i paralelama iz prošlosti, nazvao je istorijskim.

Mnogi su razočarani što Dodik, SNSD i vlast nisu glasali za Deklaraciju, ali to je i dobro jer su pale maske sa lica. Snijeg i pada da svako pokaže svoj trag a ne da prekrije brijeg. Deklaracija je izazvala efekat koji sam očekivao, pokazala je stav većine naroda i javnosti, ogolila lažne patriote, a možda je efekat ovako bolji i veći nego da je Deklaracija usvojena u Narodnoj skupštini Republike Srpske, mada je zbog Srba u Crnoj Gori šteta što kukavice iz vladajuće koalicije nisu smjele da glasaju srcem.

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede i istinske slobode, svrgavanje tirjana i „vladaoca“ bez obzira zvali se oni Milo, Mile, Aco, Dragan, Bakir …

 

Nebojša Vukanović